// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Frida Brygmann og Thomas Korsgaard: Minimund
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Frida Brygmann og Thomas Korsgaard: Minimund

Skrevet af den 3. juni 2020 – 06:43Ingen kommentarer

Sylvester er en lille fyr med en lille stemme og derfor driller klassekammeraterne ham og kalder ham Minimund. Det er ikke spor sjovt, og han bliver drillet hver dag. En dag, da han kommer hjem fra skole, skriver han et brev, hvor han beder nogen om at hjælpe ham.

Og så dukker Nogen op. Nogen Kristiansen. En fyr i lilla velourjakkesæt der har taget et stemmekatalog med, så Sylvester kan forsøge sig med en ny stemme. Men han har kun tre forsøg. Og det går ikke helt som planlagt, så Sylvester får nye problemer. For det går jo ikke, at en lille fyr render rundt og taler som en rockstjerne eller Dronning Margrethe, vel?

Efter mange kvababbelser finder Sylvester endelig en stemme, der passer til lige præcis ham.

Minimund er en fin lille håndgribelig historie om at være sig selv og at stå ved sig selv. At finde sin stemme har for voksne læsere en noget dybere betydning end det umiddelbart har for børn, men det er en god og sjov måde at få lært børn om forskelligheder og om vigtigheden af at være sig selv.

Bogen stiller ret store krav til oplæseren, da det hele jo handler om at læse med forskellige stemmer, så alt det sjove ryger, hvis oplæseren ikke lever sig ind i historien.

Bogen er fuld af bandeord, som fik min 6-årige testlæser til at skraldgrine, men humoren krævede til tider også lidt forklaring. For eksempel er der en passage omkring ”møntindkast”, som min 6-årige altså ikke forstod: ”Hans far står foroverbøjet med rumpen lige i vejret, så der er synligt møntindkast (…) Sylvester finder en 50 øre, som han lægger forsigtigt på buksekanten. ”Så er der penge i sparegrisen!””. Han kunne dog næsten ikke stoppe med at grine, da jeg forklarede, hvad det betød.

Bogen er velskrevet, sjov og lærerig og fungerer perfekt som højtlæsning til de mindste skolebørn med passende kapitellængde og illustrationer.

Minimund er Frida Brygmann og Thomas Korsgaards børnebogsdebut – det bliver spændende at se, om der kommer mere.

Frida Brygmann og Thomas Korsgaard, Minimund, Carlsen, 104 sider, 3. juni 2020.