// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tracy Rees: Mysteriet Amy Snow
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Tracy Rees: Mysteriet Amy Snow

Skrevet af den 15. marts 2020 – 07:00Én kommentar

Livet synes at være slut, da Amys bedste veninde Aurelia og det tætteste hun har på en storesøster som 23-årig dør. Ikke nok med det har Amy fra den dag af intet sted at bo og må i al hast forlade godset Hatville Court, som hun altid har betragtet som sin hjem. Men hvad der synes som verdens undergang, vender hurtigt op og ned på Amys liv. For Aurelia har ikke i sinde at efterlade Amy uden hjælp, og det starter alt sammen med et brev adresseret til Amy Snow.

Året er 1831, da den smukke, eventyrlystne 8-årige godsarving Aurelia Vennaway finder et nøgent spædbarn liggende i sneen på sin families grund. Hun tøver ikke et splitsekund. Barnet må reddes, og Aurelia skynder sig tilbage til Hatville Court for at fortælle sin familie om fundet. Det falder ikke i god jord hos Aurelias forældre. Et forældreløst barn må om nødvendigt efterlades på et børnehjem eller tilbage i sneen, hvor Aurelia har fundet det. Aurelia nægter begge dele, og forkælet som hun er, indvilger hendes forældre i at lade barnet, som Aurelia navngiver Amy Snow, blive på godset, så længe hun under ingen omstændigheder viser sig for Lord and Lady Vennaway.

Amy vokser derfor op i køkkenet på Hatville Court uden kærlighed fra andre end Aurelia, som elsker Amy, som var hun et yndlingskæledyr. Venskabet mellem de to vokser dog i takt med, at de vokser op, og den rolige Amy bliver som et anker for den rastløse Aurelia, der som tiden går, sørger for, at Amy lærer alt, hvad hun med sine mange privileger selv har lært. Lykken varer kort, og da Aurelia nærmer sig giftealderen, opdager familien, at hun har en hjertesygdom, som på sigt vil koste hende livet. Den handlekraftige Aurelia vil ikke acceptere sin skæbne – i hvert fald ikke hvad angår Amy, set i lyset af Lord and Lady Vennaways store had til hittebarnet. Derfor må Aurelia sørge for Amy, uden at hendes forældre opdager det, og det bliver begyndelsen på en skattejagt tværs gennem England med hjælp fra alle dem, der elskede Aurelia for den, hun var.

Mysteriet Amy Snow er en god blanding af Lucinda Riley-romance og Cecelia Aherns PS.Jeg elsker dig, og så kan du nok godt pejle dig ind på, hvilken type bog vi har med at gøre. Trods sine 560 sider fløj jeg igennem historien, som var velskrevet og lettilgængelig. Er du til dybdegående historiske romaner er dette ikke noget for dig. Jeg vil nærmere sige, at det er en romantisk let historisk roman, som gør sig perfekt som læsestof på en regnfuld dag eller under parasollen til sommer. Det er bestemt ikke den sidste Tracy Rees-bog, jeg skal læse.

Tracy Rees: Mysteriet Amy Snow, Forlaget Turbulenz, 560 sider, oversat af Poul Henrik Westh, februar 2020

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.