// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » David Koepp: Kold karantæne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Science fiction, Thriller

David Koepp: Kold karantæne

Skrevet af den 5. marts 2020 – 06:23Ingen kommentarer

David Koepp er som manuskriptforfatter og instruktør noget af en mester inden for hæsblæsende sci-fi eventyrfilm med blandt andre Jurassic Park og War of the Worlds på sit cv. Det er derfor ingen stor overraskelse, at hans litterære debut, Kold karantæne, er noget af en nervepirrende thriller, som gav mig nok det tætteste på en Blockbuster-oplevelse, man kan få uden at sidde foran et stort lærred.

Året er 1987, og Pentagon-agenten Roberto Diaz og hans partner, Trini, bliver sendt ud på en hemmelig mission grundet en mistanke om et biokemisk angreb. Angrebet viser sig dog at være langt værre end først antaget; en stærkt muterende ukendt svampeorganisme, der kan udslette hele jordens befolkning, hvis ikke de får den udryddet. Ikke uden fatale konsekvenser får Roberto Diaz og Trini svampeorganismen isoleret og lagt på frys i det hemmelige underjordiske militære opbevaringsanlæg Atchison. Her ligger den trygt og sikkert i dvale langt nedenunder jorden på subniveau 4, indtil skæbnen og klimaforandringer gør, at den 30 år senere pludselig bliver vækket til live igen.

Teacake er tidligere straffet, men har trods sin plettede straffeattest fået et ok job som nattevagt i Smart Warehousing, hvor natten går med at holde øje med kameraerne til de 650 underjordiske opbevaringsrum, stedet rummer. Hvad han ikke ved, er, at stedet tidligere var det nu nedlagte militære Atchison-anlæg, og at der hundrede meter nede under jorden i et tophemmeligt og forseglet rum netop er gået en alarm.

Den smukke enlige mor Naomi Williams, som arbejder i opbevaringsstedets anden reception, render for første gang ind i Teacake, da de begge er ude med skrald. Det umage par bliver enige om, at den svage biplyd, de begge har bemærket, må komme fra væggen bag den ene reception, og de beslutter sig af ren nysgerrighed for at undersøge sagen nærmere. Samtidig meget langt væk fra Atchison ringer telefonen hos den nu pensionerede Roberto Diaz. Det utænkelige er netop sket, og han er den eneste, der kan redde menneskeligheden fra at blive udslettet. Han og to unge mennesker, der i samme øjeblik er ved at bryde en gipsvæg ned og blotlægge et ellers skjult militært kontrolrum fra 70’erne.

Hold nu op, hvor jeg elsker den her bog! Nu er jeg selvfølgelig ret pjattet med apokalypsefilm og -bøger, og den her sad lige i skabet, hvad det angår. Humor, drama, action, horror og selvfølgelig kærlighed – hvad mere kan man ønske sig? David Koepp skriver, så man kan mærke sveden dryppe og lugte den fæle lugt fra de muterende og hurtigvoksende svampe – og det er fantastisk!

David Koepp: Kold karantæne, HarperCollins Nordic, 288 sider, februar 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.