// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Louis & Dorte Grynderup: Waldur – Drengen med det store hoved
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Louis & Dorte Grynderup: Waldur – Drengen med det store hoved

Skrevet af den 12. februar 2020 – 05:16Ingen kommentarer

Der var noget ret rørende over historien bag denne bog, som gjorde, at jeg måtte slå til, da jeg fik tilbuddet om at tage Waldur – Drengen med det store hoved med hjem fra BogForum. Waldur – Drengen med det store hoved er skabt af mor og søn med det for øje at få gang i samtalen mellem børn og forældre og med det hovedbudskab, at selvom du er anderledes, så er der plads til alle.

Drengen Waldur kommer til verden med et meget stort hoved. Hans forældre, Curt og Connie, kan godt se, at Waldur ser anderledes ud, men det er de ligeglade med, for han er den dejligste dreng, de nogensinde har set. De tager Waldur med hjem fra hospitalet og opdager hurtigt, at han ikke er som andre børn. Han kan nemlig allerede tale og synge som en engel. Når Connie kører tur med Waldur, kigger nabolagets kvinder skræmte ned på det lille barn med det kæmpestore hoved, men Connie er ligeglad – hun føler sig som den heldigste mor i verden.

Da sundhedsplejersken kommer forbi og skal måle Waldurs hoved med sit målebånd, er det alt for kort til Waldurs store hoved. Da hun opdager, at Waldur både kan tale og gå, bliver hun helt befippet, for ”det er ikke efter bogen”. Waldur kan slet ikke forstå, hvad det er for en bog, som sundhedsplejersken taler om, og han overvejer, om det er en, han selv skal læse.

Waldur bliver venner med tvillingebrødrene Dan og Mark, som bor i samme bebyggelse som Waldur og hans forældre. De hedder Dan og Mark, fordi deres forældre var så glade for at være kommet til Danmark og få deres tvillinger på et rigtigt hospital efter at have været på flugt. De tre drenge oplever en masse og må holde sammen, da de render ind i mobbedrengene.

Waldur er nysgerrig på alt, hvad han ser og oplever, så hans forældre er meget glade, den dag han endelig skal starte i skole. Her skal han have Hr. Gyldenskafte som lærer, og den stolte Hr. Gyldenskafte får kamp til stregen med at svare på alle Waldurs spørgsmål uden at ”tabe ansigt”.

Waldur – Drengen med det store hoved
er en virkelig fin debut med underholdende billeder og sjove historier. Bogen er fyldt med alle mulige fjollede ordsprog, som Waldur undrer sig over, og det er ret morsomt for både børn og forældre at læse om. For hvor bruger vi mange ordsprog i det danske sprog, som er komplet forvirrende for små børn at høre på. Jeg fik mange latterfremkaldende samtaler med min 10-årige undervejs om fx at have en sød tand og om at få blod på tanden – al den snak om tænder! Og så indeholdt bogen et meget fint afsnit om, da Waldurs bedstefar dør, og hvilke følelser det fremkalder i en lille dreng med hovedet fyldt af tanker.

Louis & Dorte Grynderup: Waldur – Drengen med det store hoved, Skriveforlaget, 141 sider, oktober 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.