// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bjarke Schjødt Larsen: Mikkels monsterjuice
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Bjarke Schjødt Larsen: Mikkels monsterjuice

Skrevet af den 30. januar 2020 – 04:51Ingen kommentarer

Hvad nu hvis du er så uheldig at have en bror, som er langt klogere end dig, virkelig irriterende egoistisk, og som du konstant skal holde øje med ikke brænder huset ned, fordi jeres forældre aldrig er hjemme? Antons bror, Mikkel, er en gal videnskabsmand og opfinder den ene ting efter den anden. Anton har det derfor ikke nemt, og da hans bror finder på en drik, der kan klone dyr, bliver alting bare mere besværligt. Det værste er dog, at skolens smukkeste pige Ella, som Anton er helt vild med, sidder ved siden af Mikkel i timerne og virker ret begejstret for ham.

Mikkel har netop fodret Antons marsvin, Gumle, med sit seneste eksperiment; en monsterjuice. Noget der kan klone marsvinet med en hund. Heldigvis er drikken ikke varig, og Anton får sit marsvin igen – dog først efter at marsvinemutanten har smadret sit bur og raseret Antons værelse.

Mikkel beslutter sig for at vise monsterjuicen til sin yndlingsfysiklærer, også kaldet Muldvarpen, og han er enormt optaget af Mikkels nye opfindelse. Han synes, at de skal stå frem med den nye opfindelse med det samme og tjene en masse penge på det. Mikkel er bare ikke helt klar endnu. Han vil finde flere dyr at klone, og det skal Anton hjælpe ham med. I bytte for hjælpen vil Mikkel sørge for, at Ella og Anton kysser inden dagen er omme. Men Muldvarpen har ikke rent mel i posen, og snart går alting grueligt galt.

Jeg er simpelthen så vild med denne Bjarke Schjødt Larsens-bog. Ikke nok med at det er en rigtig sjov historie om, hvor irriterende ens søskende indimellem er, så er det en tankevækkende historie om at holde sammen og hjælpe hinanden, når det virkelig brænder på. Gustav på 10 år var, som lillebror til to brødre, meget optaget af, hvordan Mikkel opførte sig over for Anton, og hvor uretfærdigt det var for ham. Derudover var den gennemgående kærlighedshistorie også noget af et trækplaster på den 10-årige – også selvom jeg nok ikke får ham til at indrømme det. Flere af den slags børnebøger, tak!

Bogen er egnet som selvlæsning fra 10 år, men er virkelig god som højtlæsning, fordi den også er sjov for voksne. Derudover er den super flot illustreret af Thomas Hjorthaab.

Mikkels monsterjuice er en del af Alvildas bogserie JOKER, som er en serie om venskaber, forelskelser og konflikter.

Se anmeldelserne af Bjarke Schjødt Larsens bøger her

Bjarke Schjødt Larsen: Mikkels monsterjuice, Alvilda, 117 sider, august 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.