// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Julie Clausen: Dæmoner
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Gys

Julie Clausen: Dæmoner

Skrevet af den 27. januar 2020 – 05:05Ingen kommentarer

Johans mor og far er blevet skilt, så Johan og hans to yngre søskende, Katrine og Anders, er flyttet ind i et nyt hus med deres mor og morens nye mand, Samson. Der er bare et problem – børnene er overbevist om, at Samson er en dæmon.

Samson er sød ved børnene, når moren er hjemme, men når de er alene, råber han ad dem og skælder ud. Helt galt bliver det, da de går ind i soveværelset for at se nærmere på det mystiske gamle skab, der står derinde. Det lugter mærkeligt – måske lidt af dæmon. Samson bliver rasende og forbyder dem nogensinde at gå derind igen.

Kort efter at de er flyttet ind, får Johan en ny ven, Trey, som han føler, at han kan tale med om sine problemer med Samson. Det er Trey, der fortæller, at Samson må være en dæmon, men han er heldigvis professionel dæmonbekæmper og vil gerne hjælpe Johan med at slippe af med Samson.

Som dagene går, tvivler Johan dog mere og mere på, at Trey er til den store hjælp – faktisk er det snarere modsat, men Trey er ikke sådan at stoppe, og snart kommer tingene helt ud af kontrol med fatale konsekvenser til følge.

Jeg læste bogen højt for min 12-årige datter. Hun syntes, den var rigtig god og spændende, men syntes ikke, den var helt uhyggelig nok til at være en gyser. Det fungerede rigtig godt, at bogen er inddelt i sektioner, hvor man hører historien fra hvert af de tre børns side, og til sidst samles det hele til en meget spændende afslutning. Som voksen er der også noget at komme efter i bogen, der behandler emner som skilsmisse og bonusforældre.

Bogen er letlæst og beregnet til børn fra 10 år og op, men jeg synes, at den også fint kan fungere som højtlæsning fra 8 år.

Læs desuden vores anmeldelser af Julie Clausens andre bøger her.

Julie Clausen, Dæmoner, Forlaget Turbine, 100 sider, januar 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.