// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jan Rybka & Thomas-Bo Huusmann: En Glemsom Troldmand
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Jan Rybka & Thomas-Bo Huusmann: En Glemsom Troldmand

Skrevet af den 16. februar 2020 – 05:55Ingen kommentarer

Hvad nu hvis du er så heldig at møde en troldmand, lige som du har allermest brug for ham, men troldmanden viser sig at være så glemsom, at han ikke kan huske, hvor han har lagt sin tryllestav. Det er præcis det, Sebastian kommer ud for og meget, meget mere.

Sebastian på ti eller tolv år (han kender nemlig ikke helt sin alder) kører rundt i sit eget tog mutters alene. En dag kører toget ind i en kæmpe træstamme, der ligger på skinnerne, og han møder troldmanden Knaak. De aftaler, at Sebastian hjælper Knaak med at finde hans tryllestav, og så vil Knaak hjælpe Sebastian med at trylle træstammen væk fra skinnerne. Det virker som en ligetil opgave for Sebastian, men Knaak er en smule forvirret, og det bliver ikke så nemt som først antaget.

Knaak tager Sebastian med hjem til sit hus for at finde tryllestaven, og inden de får set sig om, har Sebastian lavet et kæmpe hul i Knaaks tag med tryllestaven, og pludselig dukker to troldmænd op – den ene er chefen for Intern Trolddom og Magi; Hr. Krasix. De har registreret, at Knaaks tryllestav er blevet brugt af en ikke-registreret magiker, og de beslutter sig for, at Knaak skal bestå en magisk teoriprøve, hvis han vil udøve magi fremover.

Sebastian beslutter sig for, at han må hjælpe Knaak med at bestå prøven, nu det jo i bund og grund er Sebastians skyld, at Knaak er endt i denne kattepine. Og det bliver starten på en hulens masse ballade og fejlslagne besværgelser.

En Glemsom Troldmand er et meget fint lille eventyr, som er godt at læse højt. Sproget flyder, og selvom det var svært at udtale alle troldmanden Krasix’ fjollede ord, efter han ved en fejl har drukket monster-te, så førte det kun til grin og latter for den 10-årige lytter. Historien egner sig efter min mening til børn fra 7-10 år.

Jan Rybka & Thomas-Bo Huusmann: En Glemsom Troldmand, Huusmann, 104 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.