// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Charles Darwins Arternes oprindelse – genfortalt og illustreret af Sabina Radeva
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Charles Darwins Arternes oprindelse – genfortalt og illustreret af Sabina Radeva

Skrevet af den 29. november 2019 – 05:27Ingen kommentarer

Min femårige er i en meget videbegærlig periode. Vi læser børneleksika (“verdensbogen” som han kalder den), børnehistoriebøger, bøger om livet og verdens begyndelse, og han suger det hele til sig og synes, at det er så spændende.

I øjeblikket handler det meget om dinosaurer og andre fortidsdyr, og vi ser sjældent et nulevende dyr uden at der følger en bemærkning med om, hvilken art det er, og hvad det stammer fra. Jeg elsker hans begejstring, og jeg vidste, at denne bog ville falde lige i hans smag.

Vi kender alle sammen Darwins evolutionsteori, men det kan være ganske svært at genfortælle til børn, der stiller store spørgsmål til livet. Men nu er løsningen her. Bogen er rigtig godt fortalt, og den er ledsaget af en masse billeder og illustrationer, der hjælper fortællingerne på vej.

Og som voksen læser må jeg indrømme, at jeg også selv lærer nyt og får genopfrisket noget viden, som er fedt at give videre til sine børn.

Så har du en videbegærlig lille læser derhjemme, der gerne vil vide mere om gener, fossiler, DNA eller kampen for overlevelse, så vil jeg anbefale at få fingrene i denne bog.

Det er en bog i lækker kvalitet med flotte illustrationer. Det er underholdende læring, når det bedst.

Forlaget anbefaler den fra 9 år, men jeg havde stor glæde af at læse den sammen med min knap 6 årige.

I samme genre har vi også anmeldt bogen LIV: Den fantastiske historie om evolution

Charles Darwins Arternes oprindelse – genfortalt og illustreret af Sabina Radeva, forlaget Albert, oktober 2019, 64 sider.