// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Stav Sherez: Mørk hævn
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Stav Sherez: Mørk hævn

Skrevet af den 18. december 2019 – 06:002 kommentarer

David, Ben og Jack er netop blevet færdige med universitetet og beslutter sig spontant for i stedet for den planlagte Indien-rejse at tage til det mindre kendte Uganda. En aften, hvor de er faret vild i det afrikanske landskab, tager deres liv en noget uventet drejning, da de kører direkte ind i en oprørshærs vejblokade. Det bliver en episode, der ændrer de tre unge studerendes liv for altid.

Mange år senere en bagende hed London-dag bliver politikommissær Jack Carrigan kaldt ud til en lejlighed i King’s Court for at besigtige fundet af en mishandlet ung afrikansk kvinde. Carrigan får assistance af politiassistent Geneva Miller, som har fået en ny chance efter at være blevet degradereret, da hun i affekt slog en overordnet i tjeneste. Carrigan selv har også et plettet ry efter hans opførsel ved bombeangrebet i London 7/7, og han er bestemt ikke en holdspiller.

Det umage par starter en efterforskning, der på overfladen virker ligetil, men snart åbner op for en verden af illegale immigranter, traumatiserede hævngerrige børnesoldater og en regering, der gør alt for at lægge låg på sandheden. De er bestemt ikke enige om, hvilke spor de skal fokusere på, og leder hvert sit sted efter en gerningsmand. Efterforskningen bliver fulgt nøje fra højere sted, og snart bliver der spændt ben for de to efterforskere, der trods deres dårlige ry lever og ånder for at finde sandheden. Til sidst må de forsøge at samarbejde for at opklare sagen, der viser sig at stikke langt dybere end først antaget.

Mørk hævn er første bog i serien om politikommissær Jack Carrigan og politiassistent Geneva Miller. Noget jeg hæftede mig ved i Mørk hævn, var, at forbindelsen mellem Carrigans fortid og den nutidige sag ikke blev penslet ud. Det er rart, når man som læser bliver behandlet intelligent nok til selv at kunne regne forbindelsen ud. Carrigan og Miller er begge interessante karakterer, som jeg hurtigt fik sympati for og bestemt har lyst til at høre mere om. De er begge enlige. Carrigan er enkemand, og Miller ligger i skilsmisse, drikker lidt for meget og står til at miste sit hjem og alt, hvad hun har kært. Mørk hævn lægger helt sikkert op til en meget interessant toer.

Stav Sherez: Mørk hævn, Jentas, 352 sider, november 2019

2 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.