// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sophie Kinsella: En shopaholics jul
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Chick lit, Jul

Sophie Kinsella: En shopaholics jul

Skrevet af den 12. december 2019 – 06:45Ingen kommentarer

Becky Brandon, født Bloomwood, er tilbage, og det går ikke stille for sig, når hun forsøger at skabe den perfekte jul for hele familien. Det er klassisk shopaholic, det er fjollet, og det er utroligt underholdende.

Beckys forældre flytter midlertidigt til den mondæne London-bydel Shoreditch, for at Beckys klimaforkæmpende veganske søster Jess kan låne deres hus, mens hun er hjemme på besøg i England for at undervise. Derfor er det nu Becky, der står for at skulle holde jul for hele familien. Og det er da ikke noget problem, hvor svært kan det være?

I bedste Becky-stil starter hun med at købe en fin notesbog og kuglepen, så hun kan lave en juleliste og være super struktureret i sin juleplanlægning. Men som så ofte før distraheres hun nemt af alle de mange shoppingmuligheder. Der er jo en overflod af fine ting, man bare slet ikke kan undvære til den perfekte jul.

Midt i det hele dukker hendes ekskæreste Craig op i den lille søvnige by, hvor Becky og hendes bedste veninde, Suze, bor. Han er en berømt rockmusiker, og da han hentyder, at Becky er blevet kedelig og småborgerlig, sætter hun alle sejl til, for at overbevise ham om at hun skam stadig er hip og spændende.

I klassisk Shopaholic-stil må Becky gå så grueligt meget igennem i sin jagt på den perfekte gave til ægtemanden Luke (nej, man kan ikke bare købe en kedelig aftershave), på at opfylde hele familiens ønsker til den perfekte julemiddag (der findes faktisk vegansk kalkun) og på at løse alles problemer (både de virkelige og dem, Becky forestiller sig).

Jeg har læst hele Shopaholic-serien, og En shopaholics jul er en af mine favoritter. Skal du kun læse én julebog i år, så lad det være denne. Den er den helt perfekte “feel good”-læsning her op til jul, for den er både vanvittigt sjov og meget hjertevarm. Man kan ikke lade være at holde af og holde med Becky i alle hendes bestræbelser på at gøre det til den bedste jul nogensinde. Og så gør det heller ikke noget, at den slutter med en cliffhanger, der antyder, at der kommer endnu en bog i serien. Det kan kun blive godt!

Sophie Kinsella, En shopaholics jul, Flamingo/Gyldendal, 375 sider, oversat af Dorte Andersson, november 2019