// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mattias Hundebøll og Louise Thrane Jensen: En løve i zebraklæder
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Mattias Hundebøll og Louise Thrane Jensen: En løve i zebraklæder

Skrevet af den 12. november 2019 – 06:08Ingen kommentarer

Rim og remser er altid sjove og hyggelige – det synes vi i hvert fald herhjemme. Og selvom der intet som helst er i vejen med Fru Hansens frikadeller eller de sure mænd og koner, der spiser citroner, så er det sjovt og forfriskende med en ny rim og remser bog af det 21. århundrede.

Remserne er sjove og skøre og ledsages af nogle superflotte illustrationer, der efterlader masser at tale om. Meget sigende er det, at vi faktisk talte om forsiden nogle minutter, inden vi overhovedet kom i gang med bogen; ”nej mor, vent vent, jeg skal lige se noget mere på forsiden”. Det er en dygtig illustrator, der kan det.

Remserne handler alle om dyr, for eksempel fluen, der har fødselsdag og derfor får en hundelort med flag – ”serveret på en flise, helt lun og til at spise” eller Benny Bænkebider, der er træt af at spise træ og hellere vil have ”gulerødder, flæskesteg, chips og guacamole, broccoli og torskerogn og kiks med Gamle Ole”.

Som voksen læser sidder jeg tilbage med det indtryk, at man også har forsøgt sig med nogle vigtige budskaber omkring mad og smag, hvordan man ser ud og der er også en remse dedikeret vores pandaven hele vejen fra Kina.  Måske læser jeg for meget ind i det, måske er det hensigten. Men jeg kunne godt lide det. Og endnu vigtigere – min 5 årige testlæser kunne også rigtig godt lide den.

En flot børnebogsdebut fra Mattias Hundebøll, der også er kendt fra podcasten Fårking far.

Læs også vores anbefaling af Anne Østergaard: ABC for barske børn, der også er en super fed bog med rim og remser for børn.

Mattias Hundebøll og Louise Thrane Jensen, En løve i zebraklæder, forlaget Carlsen, 12. november 2019, 32 sider.