// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anders Roslund: Hun skal leve
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Anders Roslund: Hun skal leve

Skrevet af den 24. november 2019 – 07:06Ingen kommentarer

En femårig pige efterladt alene i en lejlighed i flere dage, familier truet på livet og en gammel politimand, der ikke kan lade en gammel uopklaret sag ligge – Anders Roslund ved, hvordan han skal få sin læser med fra start.

Politimanden Ewert Grens skal snart på pension, så da hans kollega lægger en indbrudssag på hans bord, bliver han mere irriteret end nysgerrig. Han plejer ikke at tage sig af den type sager, men da det viser sig, at indbruddet er sket i en lejlighed, hvor en familiemassakre engang fandt sted, bliver hans interesse vakt.

Den forhenværende kriminelle og civilagent Piet Hoffmann lever omsider en rolig tilværelse med sin kone og tre børn i Stockholm. En dag opdager han til sin store skræk og vrede sin søn sidde og lege med et nyt stykke legetøj, som er blevet leveret med en advarsel rettet mod Hoffmann og hans familie. Hoffmann skal slå kriminelle ihjel med et helt specielt skydevåben og starte en krig, han for alt i verden må undgå, hvis han vil redde sin familie. Noget tyder på, at Hoffmanns hemmelige identitet som politistikker er blevet afsløret, og at den skyldige i dette befinder sig internt i politiet.

Samtidig dukker ligene af en række kendte forbrydere fra politiets arkiv op i Stockholm – alle dræbt på samme måde, som en familie engang for 17 år siden blev henrettet. Hoffmann og Grens må hjælpe hinanden med at opklare forbindelsen mellem de to sager – men det skal gå stærkt, for Hoffman har fået en deadline for, hvornår hans familie én for én bliver henrettet, og tiden er så småt ved at rinde ud.

Hun skal leve er den fjerde af Anders Roslunds krimier om politimanden Ewert Grens og den forhenværende civilagent Piet Hoffmann, men jeg kunne på ingen måde mærke, at der var en forudgående historie. Tværtimod har jeg kun endnu mere lyst til at læse de tre foregående bøgerne om de to karismatiske karakterer og nyde godt af Anders Roslunds formidable evne til at skrive gode plots.

Anders Roslund: Hun skal leve, Modtryk, 440 sider, oktober 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.