// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Benni Bødker: Den dobbelte grav og andre rædsler
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Gys

Benni Bødker: Den dobbelte grav og andre rædsler

Skrevet af den 31. oktober 2019 – 06:00Ingen kommentarer

Benni Bødker kan noget helt specielt med sine bloddryppende uhyggelige historier. Ens for dem alle er, at de sætter tankerne i gang og skræmmer både voksne og børn. I Den dobbelte grav og andre rædsler tager han os med på tur i hele sit gyserunivers og giver os et godt indblik i sin meget vilde fantasi. Det er historier om forliste skibe som i hans bog Kraken, og historier som dem vi får i hans 666-serie. Vi går en mørkere tid i møde, og hvis du tør, skulle du sætte dig med denne uhyggelige bog og læse højt for dine børn.

Så er det, du sikkert tænker; ’Det er simpelthen for uhyggeligt for min lille Ole’, men jeg kan fortælle så meget, at selvom hårene rejste sig på mine arme, efterhånden som vi læste den ene historie efter den anden, så blev den 10-årige ved med at plage om flere. Han syntes, bogen var helt vildt spændende, og sagde gentagne gange; ’mor altså, det er jo ikke ægte historier – du behøver ikke være så bange’, hvorefter moren lige endnu en gang tjekkede, om hoveddøren var låst.

Bogen består af 13 historier med titler som blandt andet I nat dør vi, De blinde døde og Lad deres knogler synge, som alle er adskilt af utroligt flotte og ret skræmmende illustrationer lavet af David Mikkelsen. Har du et barn, der elsker uhyggelige historier, er årets julegave i hus – selvom jeg vil vove at påstå, at bogen sagtens kan læses af et voksent publikum – især hvis du elsker gys og horror.

Den dobbelte grav og andre rædsler egner sig til selvlæsning fra 10-14 år. Køber du bogen via Forlaget Cortos hjemmeside, medfølger en gratis vinylplade med Undergangs udgave af Den dobbelte grav, som også er illustreret af David Mikkelsen. Det er da ret blæret med musik, der er skrevet til historierne.

Benni Bødker: Den dobbelte grav og andre rædsler, Forlaget Corto, 198 sider, august 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.