// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ditte Hansen & Louise Mieritz: Gode kasser
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erotik, Fortællinger, Graphic novel, Satire

Ditte Hansen & Louise Mieritz: Gode kasser

Skrevet af den 28. oktober 2019 – 06:22Ingen kommentarer

Det er ikke en overraskelse, at skuespillerparret Ditte Hansen og Louise Mieritz debuterer med en bog, der har det fængende navn Gode kasser – nej det, der overrasker mig mest, er, at den er gennemført sjov uden at være for plat, oplysende uden at være gammelklog og reflekterende, uden at Hansen og Mieritz banker sig selv alt for meget oven i hovedet over de gange, de måske kunne have handlet anderledes. Det er en varm bog om venskab, kærlighed – eller mangel på samme – sex i lange baner og så en hel masse snak om køn og kønnet.

Bogen er en rigtig god blanding af ægte historier fra Ditte Hansens og Louise Mieritzs liv, interviews med forskellige kloge mennesker om kvinder og sex, diverse quizzer og fiktive historier om karaktererne Ditte og Louise. Derudover er bogen fyldt til randen med de mest fantastiske tegninger af Sofie Riise Nors.

Hansen og Mieritz udforsker definitionen på, hvornår man er en snerpe, og hvornår man er en hore, hvilket er svært at beskrive, uden at I selv læser bogen – det er nemlig vanvittig sjovt at læse forfatterparrets historier om Ditte og Louise til de tegninger, Sofie Riise Nors har tegnet. Det fungerer virkelig godt, og selvom der måske er nogen, der bliver forarget over de ekstreme onani- og sexscener, bogen indeholder, så synes jeg, de var pænt meget underholdende og bestemt i tråd med de karakterer, de har opfundet til tv-serien.

Parrets egne historier, såsom at de har været sammen med den samme mand (ikke på samme tid), at Mieritz bliver slået helt ud af kurs til Bodilprisen i 2018, da en fyr råber ’Gode kasser’ i det øjeblik, de træder ind på scenen, og at Hansen i folkeskolen kom til at sige, hun gerne ville være stripper som voksen, så hun fremover blev kaldt ’Stripper-Ditte’, er ærlige, sjove og ret fine på den der skrøbelige måde. For selvom de begge er nogle virkelig humoristiske kvinder, er de også helt nede på jorden og sårbare over for kritik.

Ditte Hansen og Louise Mieritz: Gode kasser, Gyldendal, 216 sider, oktober 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.