// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gurli Gris – Hjulene på bussen og Gurli Gris’ julekalender
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Gurli Gris – Hjulene på bussen og Gurli Gris’ julekalender

Skrevet af den 3. oktober 2019 – 04:44Én kommentar

Gurli Gris. Jeg tror, de fleste forældre med børn i alderen 1-3 år har et had-kærlighedsforhold til Gurli Gris. Den der modbydelige temasang, der sætter sig på nethinden, fordi den afspilles hver 5. minut, når der starter et nyt afsnit. Men faktum er bare, at de fleste små børn elsker Gurli Gris. Og de få gange det er lykkes mig at sætte mig ned og rent faktisk kigge på det, så er det faktisk nogle fine historier. Sjove og lærerige.

Men heldigvis findes Gurli Gris også i andre formater end de der fem minutters episoder med det trælse lydtapet. Og herhjemme er Gurli Gris bøger, legetøj og andet merchandise et lige så stort hit som serien.

Vi har mange Gurli Gris bøger herhjemme og de læses i stort omfang af vores treårige. Det er ofte dem, hun vælger, når vi skal læse. Og nu udkommer der to nye af slagsen, som kan lidt mere end almindelige bøger.

”Gurli Gris – hjulene på bussen” er en interaktiv bog, hvor legedelen fylder en del mere end historiefortællingen. Bogen er bygget op omkring børnesangen ”Hjulene på bussen”, og man skal således læse og synge på skift, og historien handler selvfølgelig om Gurli og vennerne, der er på bustur. Selve bogen er udformet som en bus med hjul, og den er sjov at lege med. Det synes i hvert fald min treårige testlæser. Men man skal nok heller ikke være meget ældre end det. Forlaget vurderer det til at være fra 3 år. Jeg forudser, at min treårige, der netop er blevet 3 år, er færdig med den her type bøger inden længe.

Gurli Gris’ julekalender er en genistreg. Jeg forestiller mig, at det bliver en bestseller for alle de sukkerforskrækkede forældre derude, der gerne vil have et alternativ til chokoladekalenderen. Det er godt fundet på. Men jeg føler mig ikke overbevist om, at det fungerer. De 24 bøger er så små, at man dårligt kan se, hvad der er på billederne, og jeg er ikke sikker på, at den kommer til at fange min datters interesse. Måske de første par dage, men herefter forestiller jeg mig, at de bare kommer til at ligge og flyde over det hele. Men jeg har ikke testet det af på hende endnu – det bliver en december ting. Helt ærligt så er min umiddelbare (voksne) fordom, at det tangerer lidt kommercielt bras, men jeg kommer da helt sikkert til at teste det af på hende. Sammen med chokoladekalenderen.

Begge bøger udkommer på Forlaget Alvilda den 3. oktober 2019.

Gurli Gris – Hjulene på bussen og Gurli Gris’ julekalender, Forlaget Alvilda, 3. oktober 2019.