// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Line Leonhardt & Palle Schmidt: Den store Nelson
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Fortællinger

Line Leonhardt & Palle Schmidt: Den store Nelson

Skrevet af den 17. oktober 2019 – 06:00Ingen kommentarer

Vi elsker Nelson-bøgerne hjemme hos os. Både fordi de er vanvittigt sjove, men også fordi de beskriver hverdagsting, der, hvis man er MEGET, MEGET uheldig, godt kan forekomme. I Den store Nelson har Line Leonhardt & Palle Schmidt samlet de fire første Nelson-bøger og en helt ny historie i en kæmpe bog, som indeholder timevis af gode fortællinger. Det, der kendetegner alle Nelson-historierne, er, at de er fyldt med humor for både børn og voksne, hvilket gør læseoplevelsen helt igennem fantastisk.

I den nye historie, Nelsons seje psykofætter (og den sygt kedelige konfirmation), skal Nelson og hans lillebror, Malthe, med deres forældre til Jylland til kusine Selmas konfirmation. De skal være pæne i tøjet, og selvom det er mor, der prutter i kirken, så får Malthe skylden. Drengene synes, at det må være røvsygt at blive konfirmeret – især fordi man ingenting må i kirken eller på kirkegården. Det er dog lige, indtil de ser det gigantiske gavebord – så er der alligevel noget ved den der konfirmation. Efter nogen tid beslutter de sig for at gå udenfor for at se sig omkring, og der render de ind i fætter Tobias, som vist nok er en værre én.

Så er vi med Nelson på ulvejagt i et vandland, der minder meget om Lalandia. Malthe kommer til skade, nærmest inden de er gået i gang med alt det sjove, og Nelson er alene i vandlandet med sin mor, som bliver syg og kaster op i børnebassinet. Nelson når ikke at se den ulv, han har fået at vide befinder sig i vandlandet, og farfar drikker tæt med nogle nye venner, så Nelson må passe sin syge mor, indtil far kommer tilbage med Malthe.

I Nelson i Rom skal Nelson og Malthe til Rom med deres forældre og bedsteforældre. Her vil Nelson gerne finde æg med sin telefon lidt a la Pokemon GO, men i stedet skal han ufatteligt meget igennem. Udover at blive væk og skvatte ned fra et tag græder hans lillebror nemlig konstant.

I Nelson og zombiefødselsdagen skal Nelson holde 10-års fødselsdag for sin klasse, og mor vil bestemme det hele. Nelson selv vil have, det skal være en zombie-fødselsdag, hvor de skal være klædt ud som zombier og se Dawn of the Dead. På selve dagen får Malthe skoldkopper, og Nelson ved, at fødselsdagen bliver aflyst, hvis mor finder ud af det, så han sminker Malthe med zombiemakeup og skynder sig at fjerne tæppet, da Malthe kaster op på det. Og så glemmer han også lige at fortælle mor, at han har ændret invitationerne til en zombie-invitation, så hun får sig noget af et chok, da gæsterne kommer.

Sidst men ikke mindst er der Nelsons jul, som vi absolut elskede herhjemme. Nelsons mor skal tage et foto af Malthe, der tænder lys på juletræet, og det går selvfølgelig gruelig galt, da Malthe får sat ild til juletræet. Deres far får slukket branden, men ikke uden at have hældt vand ud over alle gaverne. Mormor og morfar kommer to timer for tidligt, anden får for meget varme, Malthe har lus, og en snestorm er på vej. Nelsons familie roder sig altid ud i noget.

Nelson-historierne er alle som én helt vildt morsomme. Jeg ler mindst lige så meget som min 10-årige søn, og det er noget af det, der gør denne bog så skøn. Og så er det sjovt som mor at høre om, hvor tosset Nelsons mor er og så tænke; ’Ok, så slem er jeg i hvert fald ikke – eller er jeg?’

Line Leonhardt & Palle Schmidt: Den Store Nelson, Calibat, 334 sider, august 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.