// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Marie Duedahl: Hilda og Hassan siger H
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Marie Duedahl: Hilda og Hassan siger H

Skrevet af den 28. september 2019 – 05:04Ingen kommentarer

Min femårige er helt opslugt af at lære bogstaver i øjeblikket. Der bliver skrevet og øvet og lyttet, og hvor nogle bogstaver er rimelig nemme at lære, er der er andre der driller, for eksempel c, der kan udtales på flere måder og h’erne, man ikke kan høre.

Vi har trævlet mange forskellige ABC-bøger igennem, men denne ”Hej ABC”-serie fra Straaruo&Co går til det på en anden måde.

”Hej ABC” er en serie af billedbøger, hvor hvert bogstav har sin egen bog, og der er dermed fokus på ét bogstav ad gangen, i modsætning til mange andre ABC-bøger, der typisk går hele alfabetet igennem i én bog. Det enkelte bogstav dominerer derfor her både teksten og de farverige illustrationer.

Vi har læst H-bogen om Hilda og Hassan og det var sjov historie med flotte billeder og masser at snakke om. Længde, format og indhold er selvfølgelig også tilpasset børn i den alder, hvor man er ved at lære bogstaver.

Jeg ved ikke, om det måske bliver lidt omstændigt for almindelige børnefamilier at rekvirere alle bøger i alfabetet, men man kan jo udvælge nogle bogstaver. Bøgerne vil også være oplagt at bruge i børnehaven eller i undervisningen i indskolingen.

Herhjemme har vi også været ret glade for ABC for barske børn fra samme forlag.

Marie Duedahl, Hilda og Hassan siger H, illustrationer af Kim Dalsgaard, Straarup&Co, 2019, 28 sider.