// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alison Donald: En nuttet tyr
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Alison Donald: En nuttet tyr

Skrevet af den 15. september 2019 – 05:37Ingen kommentarer

Tyren Alfred og drengen Tom er gode venner. Men en dag overhører Alfred Tom sige til sine forældre, at han ønsker sig et nuttet kæledyr. Det gør Alfred bekymret, for han er jo ikke det mest nuttede dyr. Men efter en hurtig googlesøgning på landmandens telefon, får Alfred inspiration til, hvordan han kan blive nuttet og så går bestræbelserne ellers i gang, så han stadig kan være Toms favorit.

En nuttet tyr er en sød historie om venskab og om at lave om på sig selv for at passe ind. Jeg læste den højt for min femårige, som synes den var god.

Illustrationerne er af Alex Willmore flotte og giver anledning til en masse at tale om. Bogen er i lækker kvalitet og formatet passer perfekt til højtlæsning. Der står ikke ret meget på hver side og det hele står med store typer i et let sprog, så den vil også egne sig om selvlæsning for nye skolebørn.

Straarup&Co udgiver utrolig mange kvalitetsbørnebøger, hvor både historier og billeder fanger børnene. De er lærerige, underholdende og visuelt appellerende til børn i mange aldre, og det er sjældent vi får en bog i hånden fra dette forlag, som ikke falder i mine børns smag.

Af andre højtlæsningsfavoritter er Alfred og blåhvalen af Mina Lystad til de lidt ældre børn eller Se nu der, hvad katten har slemt ind af Joy H. Davidson – en sjov historie i vers, som både min treårige og femårige elsker.

Alison Donald, En nuttet tyr, Straarup&Co, oversat af Frida Bejder Klausen, august 2019, 32 sider.