// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Camilla Dovbenko: Flaskens rejse
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Roman

Camilla Dovbenko: Flaskens rejse

Skrevet af den 11. oktober 2019 – 04:49Ingen kommentarer

Flaskens rejse er en fin lille papbog til de alleryngste læsere med et meget vigtigt budskab. Vi skal passe på vores natur. Ved hjælp af nogle meget flotte og farverige illustrationer følger vi en flaskes rejse. Den er kommet på afveje i naturen og ender i maven på en hval, hvor den ikke hører til.

Bogens målgruppe er de 0-3 årige, og det, tror jeg, passer rigtig godt. Min treårige var langt mere interesseret i den, end jeg havde regnet med. Billedbøger stort set uden tekst gider hun som regel ikke mere, men denne her fangede hendes interesse. Hun har selv taget den frem flere gange og bedt om at få den læst, efter vi fik den.

Og jeg bliver også bedre til at læse den. For jeg må indrømme, at det var svært for mig at læse den første gang. Vi er kommet dertil nu i højtlæsningen, hvor der normalvis er meget mere tekst, og det stillede krav til mig som højtlæser, at jeg skulle finde på noget interessant at sige til billederne. Heldigvis følger der en læseguide med på www.paspaaminjord.dk som jeg havde stor gavn af at læse. Men nu er det faktisk hende, der læser den for mig. Hun finder på og husker hvad jeg har fortalt tidligere. Det er ret skønt.

Flaskens rejse er første bog i bogserien ”Pas på min jord til jeg bliver stor” og forfatterens formål med serien er at skabe klimafortællinger til de helt små og lære dem, hvordan man selv kan gøre en forskel og passe på verden.

Jeg er normalvis ikke tilhænger af politiske børnebøger og synes for eksempel, at alle de Donald Trump bøger, der udgives i øjeblikket er helt latterlige. Men denne her bog er så fin og helt uden skræmmebilleder, og det er noget, der interesserer begge mine små. De kommenterer stort set altid på, når de ser skrald i naturen og har af flere omgange været på skraldeindsamlingsture med børnehaven, og det synes jeg er sådan en god idé.

Bogen og læseguiden er lavet i samråd med pædagoger og fagpersoner, og den vil være oplagt at bruge i vuggestuer og hos dagplejere.

Bogen er selvfølgelig lavet af genanvendte materialer og hele universet bærer tydeligt præg af forfatterens engagement og passion for dette område. Hun står bag både idé, tekst og illustrationer, og det er et rigtig flot stykke arbejde. Det bliver spændende at se, hvad de næste bøger i serien handler om.

Camilla Dovbenko, Flaskens rejse, www.paspaaminjord.dk, september 2019, 8 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.