// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lee Child: Under dække
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Lee Child: Under dække

Skrevet af den 8. september 2019 – 07:19Ingen kommentarer

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er fan af Jack Reacher. Derfor er der også altid med stor spænding, at jeg vender første side. Denne bog var dog en smule anderledes end de tidligere bøger i serien, i det emnet var lidt mere alvorligt og Reacher knap så hårdtslående og humoristisk.

Jack Reacher er endnu engang på vej tværs over USA, da bussen gør holdt i en lille by i Wisconsin. For at strække benene går Reacher en tur i den lille by. I vinduet hos en pantelåner får han øje på en eksamensring: West Point 2005. Reacher har selv gået på West Point og ved, at man ikke skiller sig af med sin ring, så han undrer sig over, hvad der kan have fået ejeren til at sælge ringen. Ringen er lille og har tydeligvis tilhørt en kvinde. Reacher beslutter sig for at købe ringen og opspore kvinden for at give hende den tilbage.

Han skal dog gennem mange led og rejse over store afstande i sin søgen efter ringens ejer. Han slår følgeskab med en tidligere FBI-agent, der nu er privat efterforsker med speciale i forsvundne personer. Der er nemlig andre, der leder efter kvinden, der har solgt ringen.

Reacher kommer hurtigt i karambolage med lokale bikere og svindlere og får til sidst lavet så meget ballade, at han udgør en trussel for visse mennesker, som ikke ønsker at få deres forretninger frem i lyset. De ønsker derimod at gøre Reacher tavs – for altid. Det beviser blot for Reacher, at de er på sporet at noget stort, men hvad er det, som mange mennesker vil gå så langt for at beskytte?

Tempoet i denne 22. bog i serien er noget langsommere end vanligt. Der går også usædvanligt længe, inden Reacher begynder at slå løs på folk, og helt generelt er der slet ikke lige så meget action, som bøgerne plejer at indeholde. Jeg kunne godt lide plottet, men der var lidt for lange beskrivelser af deres endeløse bilture gennem øde landskaber til min smag. Til gengæld var det et interessant perspektiv på hjemvendte soldaters kamp for at finde sig til rette i en “normal” hverdag med de fysiske og psykiske ar, de har med sig hjem fra slagmarken. Det gav bogen en ekstra dimension, som kunne veje lidt op for den manglende action. Under dække er en udmærket bog, men langt fra den bedste i serien.

Se også vores anmeldelser af tidligere bøger i serien her.

Lee Child, Under dække, Forlaget Jentas, 399 sider, oversat af Jakob Levinsen, maj 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.