// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Signe Schlichtkrull: Kæden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman

Signe Schlichtkrull: Kæden

Skrevet af den 22. august 2019 – 06:47Ingen kommentarer

Nogle gange skal man kaste sig ud i at læse noget, der ligger uden for ens “comfort zone”, for der er så meget fantastisk litteratur i alle genrer. Det gjorde jeg, da jeg læste Kæden. Desværre blev det ikke en ubetinget succesoplevelse.

Efter en våd bytur vågner Anne op i sin seng med en fremmed mand, Per, ved sin side. Hun har ingen erindring om, hvad der er sket aftenen inden. Han smutter, mens hun er på toilettet, men glemmer et armbånd. Et armbånd han meget gerne vil have tilbage.

Denne ene begivenhed udløser en kædereaktion af hændelser, som vender op og ned på Annes liv. Hendes kæreste, Mads, finder nogle brugte kondomer under Annes seng og lægger to og to sammen. Anne opsøger Per for at finde ud af, hvad der egentlig skete mellem dem, og bliver hvirvlet ind i hans komplicerede verden, hvor hun forsøger at hjælpe ham med at skaffe penge. Samtidig forsøger hun at redde forholdet til Mads.

Jeg synes, bogen var noget forvirrende. Der bliver holdt en enorm distance til læseren, og det er, som om man kun får små glimt af de enkelte scener, men aldrig får det større billede at se. Derfor var det også svært at finde hoved og hale i handlingen, selvom de overordnede temaer som magt og penge skinner fint igennem. Bogen vil måske være et hit for dem, der er gode til at læse alt det uskrevne mellem linjerne, men for mig blev det en noget rodet og ikke specielt velskrevet omgang. Jeg sidder tilbage som et stort spørgsmålstegn efter endt læsning.

Signe Schlichtkrull, Kæden, 204 sider, Byens Forlag, juli 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.