// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bob Hansson: Gunnar – En morsom bog om triste ting
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Roman

Bob Hansson: Gunnar – En morsom bog om triste ting

Skrevet af den 19. maj 2010 – 09:35Ingen kommentarer

Hvem er man, når ens ægtefælle gennem mange år dør og man ikke længere er en del af et par? Og hvad er man, når man mister sit arbejde og der ikke længere hænger en kedeldragt og venter på en? Det er nogle af de spørgsmål, der rumsterer rundt i hovedet på den 58 årige svenske Gunnar. Spørgsmål der gør, at han har så svært ved at finde ro.

Gunnar får en dag et nyt hjerte. Og fra den dag bliver Gunnar en anden. Men skyldes det, at han har fået et andet menneskes hjerte? Eller skyldes det, at han har mistet sin identitet som murer efter at være tvunget på invalidepension? Gunnar savner kollegerne, kaffepauserne i skurvognen, og det at have en grund til at stå op om morgenen. Nu er det eneste der giver mening for Gunnar hans 4 årige barnebarn og en kvindelig pædagog i barnebarnets børnehave. Men selv det at invitere en kvinde ud at spise kan være en større udfordring. Ikke mindst når munden siger en masse man ikke lige havde regnet med.

Det er uden tvivl trist, når man forlader arbejdsmarkedet før tid, ikke mindst når det sker ufrivilligt. Og for Gunnar bliver dagene alt for lange og der bliver plads til alt for mange tanker. Nat og dag og drømme og virkelighed kædes sammen og til tider er det lidt vanskeligt hitte rede i op og ned. Både for Gunnar og for læseren.

Temaet “58 årig sygemeldt murer mister sit arbejde, sin identitet og sit holdepunkt i hverdagen” er relevant og interessant, men det bliver for lang en fortælling. Gunnar – En morsom bog om triste ting er ganske rigtig en bog om triste ting, men sådan ha! ha! morsom er den nu ikke.

Forfatteren Bob Hansson er født i 1970 i Sverige. Han har tidligere udgivet digte og er en af Sveriges mest kendte scenepoeter. Han er derudover sanger. Gunnar er hans første roman.

Bob Hansson, Gunnar – En morsom bog om triste ting, Elg & Co, 324 sider, Oversat fra svensk af Eva Maria Fredensborg.