// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » E.T. og Tilbage til fremtiden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

E.T. og Tilbage til fremtiden

Skrevet af den 2. august 2019 – 05:31Ingen kommentarer

E.T. og Tilbage til fremtiden. To filmklassikere fra min barndom, som jeg ikke har tænkt på i årevis, men som nu er udkommet i børnebogsformat på dansk.

Hvis der måtte sidde nogen derude, der ikke kender historierne, er her et kort resumé.

E.T. handler om drengen Elliott der en dag finder rumvæsenet E.T. i sit skur. Elliott skjuler E.T., mens de finder af, hvordan han skal komme hjem igen, men der er en flok videnskabsmænd i hælene på dem, som gerne vil fange E.T. for at lære mere om livet på andre planeter. Men det lykkes E.T. at få kontakt med sine egne og det bliver en tårevædet afsked for de to venner.

Tilbage til fremtiden starter i 1985, hvor drengen Marty, med hjælp fra sin ven videnskabsmanden Doc, der har bygget en tidsmaskine, rejser tilbage i tiden. Pludselig befinder han sig i 1955, hvor han ser sine forældre som unge mennesker og mange andre skøre ting.

Og det er i virkeligheden også hvad bøgerne er. Et kort resumé. For man kan jo ikke reducere to så store filmklassikere til børnebøger og få det hele med.

Men det er smart tænkt. De af os, der var børn i 80’erne, da disse film hittede, er blevet forældre nu og bliver nostalgiske ved tanken om at præsentere historierne for vores egne børn.

Og de fangede begge min femårige testlæser, som nu glæder sig rigtig meget til at se filmene en dag. Og vi var nok ikke kommet på at se filmene selv, så bøgerne var en fin anledning til at indføre barnet i en del af mors og fars opvækst.

De er begge flot illustreret af Kim Smith og i god kvalitet.

Bøgerne indgår i serien ”Carlsen filmklassikere”.

E.T. og Tilbage til fremtiden, illustreret af Kim Smith, oversat af Louise Bylov, Carlsen, maj 2019, 48 sider.