// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lasse Bo Andersen: Flygtninge fra rummet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Lasse Bo Andersen: Flygtninge fra rummet

Skrevet af den 24. juli 2019 – 06:54Ingen kommentarer

Vi er meget glade for Lasse Bo Andersens letlæste bøger i vores hjem. Vi har læst om zombier, vampyrer og andre uhyggelige historier. Derfor var det ret spændende at komme i gang med denne nye serie, der handler om noget helt andet – nemlig rumvæsner.

Magnus kan tydelig huske den dag, det skete. Himlen blev mørkere, og mens alle kiggede op, landede det store rumskib fyldt med rumvæsner fra en anden planet. De var flygtet fra krig og forurening for at finde en ny planet, hvor de kunne bosætte sig. Der blev etableret lejre til rumvæsnerne, og det blev besluttet, at de klogeste af dem skulle integreres i samfundet, gå i skole og arbejde.

Magnus’ familie prøver at være imødekommende over for de nye, og da der flytter en familie på tre ind i den tomme hus ved siden af dem, inviterer de dem på middag. De kan ikke tale det samme sprog, men det går alligevel fint. Familiens dreng Yvann starter i Magnus’ klasse, og Yvanns far får job på Magnus’ fars arbejde. Magnus’ klassekammerater synes ikke, det er fedt, at Yvann er startet i klassen. Især ikke Peter, som er den værste til at drille. Heldigvis er Yvann god til fodbold pga. sine lange arme og mange fingre, så med Magnus’ hjælp kommer han med på skolens fodboldhold, hvor han bliver målmand.

Alt virker, som om det går i den rigtige retning, men inden længe begynder problemerne at presse sig på. De rumvæsner, der stadig bor i lejre, vil ikke finde sig i at bo der længere, og folk omkring Magnus’ familie vil ikke finde sig i, at rumvæsnerne tager deres jobs og hjem. En opstandelse er på vej.

Det er altid sjovt at læse en børnebog højt. Nogle gange er bogen lige så meget skrevet til den voksne højtlæser, som den er skrevet til barnet. Denne bog var ikke lige min kop te, men min 10-årige dreng var fuldkommen fanget af ideen om, at vi skulle bo sammen med rumvæsner. Især slutningen gav stof til eftertanke, og vi brugte lang tid på at snakke om bogen, efter den var læst.

Bogen egner sig til børn mellem 10 og 12 år med et Lix-tal på 24. Læs også vores anmeldelser af R.I.P.-serien Lasse Bo Andersen: R.I.P. 1-3, Zombie-splatter-bøgerne Lasse Bo Andersen: Zombie Splatter 1 + 2 Lasse Bo Andersen: Zombiesplatter 3 – Kødæderen i kælderen Lasse Bo Andersen: Zombie splatter 4 + 5 Lasse Bo Andersen: Zombie Splatter 6, 7, 8, 9 og 10 og Zombie-splatter Fun Park-serien Lasse Bo Andersen: Zombie Splatter Fun Park 1-4.

Lasse Bo Andersen: Flygtninge fra rummet, tekstogtegning, 54 sider, juni 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.