// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Malin Lindeblad Kadijevic: Sally og Charlie på eventyr i New York
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Rejsebog

Malin Lindeblad Kadijevic: Sally og Charlie på eventyr i New York

Skrevet af den 29. juni 2019 – 06:21Én kommentar

Sally og Charlies morfar har en magisk kuffert på loftet. Når man kravler ind i den, kan man rejse lige hvor hen man vil. Og Sally og Charlie har aftalt med morfar, at de skal rejse en tur til New York.

I New York ser og oplever de en masse spændende ting, og de lærer en masse om USA, for eksempel hvad man spiser, hvad pengene hedder, hvilke berømte bygninger, der ligger i New York og mange andre spændende ting.

Sally og Charlie på eventyr i New York er en rigtig fin bog, der, udover at være en god højtlæsningsbog, lægger op til masser af læring. I bogen er der for eksempel markeret fokusord, som beskrives og illustreres på siderne efter historien, og der er således rig lejlighed til at lære en masse om geografi, sprog og gastronomi – alt sammen i en amerikansk kontekst, lige som der indgår flere kulturelle fokusord, der lærer børn hvad en butler, baseball, subwayen og en skyskraber er.

Til sidst i bogen er der en lille quiz, som på en sjov og lærerig måde opsummerer, hvad vi har læst. Bogens flotte illustrationer underbygger alt dette meget flot, og det er imponerende, at det er samme person, der står bag det hele.

Jeg har læst bogen højt for min egen Charlie på fem år, og han synes, at den var sjov og han lyttede godt efter hele vejen. Til min overraskelse kendte han allerede til både Frihedsgudinden og dollars, og selvom nogle af tingene var lidt svære at forstå, da bogen er fyldt med mange engelske ord, så er det mit indtryk, at han godt kunne lide den.

Jeg glæder mig til, at vi skal læse den igen, og jeg er sikker på, at formatet i høj grad bidrager til, at han husker historien og alle de ting, der er at lære om New York.

Bogen er oplagt til dem, der er på vej på sommerferie til New York, da den vil være sjov at have med som guidebog eller læse som forberedelse til ferien. Men den er også oplagt for alle os andre, der godt kan lide at læse noget med og for vores børn, som lærer dem en masse nyttige ting i en underholdende kontekst.

Sally og Charlie på eventyr i New York er fjerde bog i serien om Sally og Charlie, der henvender sig til børn i alderen fire til ni år. Det er første gang, vi læser om Sally og Charlie, men vi vil helt sikkert læse de andre bøger også. Du kan læse meget mere om tvillingerne på www.sallyogcharlie.dk

Malin Lindeblad Kadijevic, Sally og Charlie på eventyr i New York, juni 2019, 39 sider.