// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne Østergaard: ABC for barske børn
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog, Rim og remser

Anne Østergaard: ABC for barske børn

Skrevet af den 14. juni 2019 – 06:062 kommentarer

Rim og remser er en evergreen inden for børnelitteraturen, som store og små altid nyder godt af. Og ABC for barske børn er en forfriskende fornyelse inden for genren. Vi kender alle fru Hansen og frikadellerne og mændene og konerne, der spiser af citronerne, og de holder bestemt stadig. Men det er også sjovt at se og høre noget nyt.

ABC for barske børn er en samling sjove og skøre historier på rim om alfabetet, og så er der en masse sjove illustrationer til med ting, der begynder med det enkelte bogstav. Der er masser at tale om, rimene er sjove, og det nutidige twist ses tydeligt, blandt andet ved at børnene nu hedder Konrad, Alva, Charlie og Bertil.

Illustrationerne er skønne og farverige, og bogen er i en lækker kvalitet og i et godt højtlæsningsformat, hvor der er god plads til, at mange små fingre kan pege på det, de får øje på.

Bogen er oversat fra norsk, og det er et imponerende stykke arbejde. Rim og remser må være svære at oversætte, så de både minder om originalen og samtidig vækker genklang hos det nye publikum.

Alfabetbøger er en sjov måde at lære på, og vi kommer helt sikkert til at tage den frem masser af gange, da både den to årige og den fem årige testlæser hyggede sig med det.

Anne Østergaard, ABC for barske børn, Straarup&Co, illustrationer af Johan Reisang, oversat af Marianne Randel Søndergaard, marts 2019, 62 sider.