// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alex Haridi, Cecilia Davidsson & Cecilia Heikkilä: Vejen til Mumidalen – og andre fortællinger af Tove Jansson
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Alex Haridi, Cecilia Davidsson & Cecilia Heikkilä: Vejen til Mumidalen – og andre fortællinger af Tove Jansson

Skrevet af den 27. juni 2019 – 06:24Ingen kommentarer

Historierne om Mumitroldene er skrevet for næsten 75 år siden, men de forbliver højt elsket generation efter generation, og det forstår jeg godt.

Jeg har ikke selv fået læst højt af Mumiuniverset som barn, og jeg kendte det ikke så godt, da jeg begyndte at læse det højt for mine egne børn på henholdsvis fem og knap tre år, men heldigvis elsker mine børn historierne om mumitroldene, og jeg elsker at læse dem sammen med dem. Mumiuniverset er blevet noget særligt for os, og vi har læst rigtig mange af historierne.

Denne bog indeholder tre historier – ”Vejen til Mumidalen”, ”Mumitrolden og den magiske hat” og ”Mumitrolden på hatifnatternes ø”.

Vi har læst dem alle sammen flere gange allerede, og da vi en dag havde vores kusine på fire år på besøg, læste vi en af dem igen, og hun var lige så optaget af den.

Mumiuniverset er meget specielt med mange mærkelige navne og skøre fortællinger, lige som sproget på ingen måde er let. Flere gange i denne her bog stødte vi på ord som ejendommeligt, mellemfornøjet og ingenlunde, men det er ikke noget, de studser over eller som gør, at de mister koncentrationen.

Det er historier, som mine børn hiver ned fra hylden gang efter gang, og de lytter altid koncentreret og udholdende, selvom historierne er ret lange.

Denne her bog er i meget lækker kvalitet, og de ikoniske mumi-illustrationer og farver er let genkendelige.

Vi har anmeldt flere andre bøger om Mumitroldene, for eksempel Mumitroldenes familiealbum og Mumitroldene i årets løb og Mumitrolden bygger og De vilde gæster

Alex Haridi, Cecilia Davidsson & Cecilia Heikkilä, Vejen til Mumidalen – og andre fortællinger af Tove Jansson, på dansk ved Lene Ewald Hesel, Carlsen, 3. juni 2019, 89 sider.