// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sebastian Klein: Sebastians store quiz om dyr
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Sebastian Klein: Sebastians store quiz om dyr

Skrevet af den 16. august 2019 – 05:12Ingen kommentarer

Sebastian Klein står bag en række børnebøger om dyr og denne quizbog er den seneste i rækken. Det er imponerende, hvordan han kan blive ved med at finde på sjove og lærerige bøger.

Bogen indeholder en lang række quizzer i mange forskellige kategorier – alle selvfølgelig omhandlende dyr, men på den måde, at der er ”ja og nej” quizzer, ”i regnskoven”, ”Asiens dyreliv” med videre.

Herhjemme var den femårige testlæsers favoritkategorier ”ja og nej”, ”sandt eller falsk”, ”tegnefilm og tegneserier” og ”hvilket ord skal foran/bagved”. Og det skyldes helt sikkert, at det var disse kategorier, han kunne være med på, for godt nok er det en børnebog, men der er dæleme nogle svære spørgsmål imellem. Og mange spørgsmål jeg slet ikke kunne svare på heller.

Men det er også bogens styrke. Den er sjov og lærerig for alle aldre, børn som voksne, og jeg vil måske snarere kalde det en familiebog end en børnebog. Der er mange timers underholdning, og den er oplagt at tage med på kør selv ferie, i sommerhus eller i sociale sammenhænge med venner og familie lige som den vil være genial underholdning til børnefødselsdagen. Den er meget anvendelig.

Det er en ren quizbog. Der er ingen fortællinger eller bonusinfo – det kunne man måske have krydret bogen med. Det ville i hvert fald have hjulpet denne her ikke ret dyrekyndige mor med at svare på alle min drengs opfølgende spørgsmål. Men så kan man jo med fordel investere i én af Sebastians andre dyrebøger.

Det er en bog, jeg forudser vil være sjov længe endnu, og jeg glæder mig til, at familien skal quizze næste gang. Der er virkelig også meget for mig at lære. For hvem pokker ved, om en søstjerne kan gendanne en arm, hvis den mister en? Eller hvilket dyr, der kan overleve, at dens blod fryser til is? Ja ja, du tror måske, du ved en masse om dyr, men bare vent til du har læst denne bog med junior!

Vi har her på bloggen anmeldt flere af Sebastian Kleins bøger, blandt andet De 100 mest gådefulde dyr, Verdens 100 vildeste dyr og Mig, en haj, og onkel Kaj.

Sebastian Klein, Sebastian store quiz om dyr, Carlsen, juni 2019, 207 sider.