// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Naja Marie Aidt: Om brud
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Noveller

Naja Marie Aidt: Om brud

Skrevet af den 9. juni 2019 – 06:51Ingen kommentarer

Nu sidder jeg og kigger over på Naja Marie Aidts bog, Bavian, i reolen og tænker, at den skal jeg læse som den næste. For er der noget Gyldendal Kolibri-serien kan, så er det at inspirere til at læse mere og dykke længere ned i netop den forfatters værker. Alt dette får vi gennem uddrag fra novellesamlingerne Tilgang og Bavian og digtsamlingen Det tredje landskab.

Den danske digter og forfatter Naja Marie Aidt kan noget helt særligt. I disse udvalgte historier om brud løfter hun sløret for det kaos og de usympatiske handlinger, der som oftest er forbundet med, når to mennesker er sammen og skilles. Følelserne i bogen står, trods deres ind imellem distancerende skildring, sitrende klare for læseren og efterlader dig fuldkommen hudløs.

Naja Marie Aidt har skrevet adskillige bøger om at være menneske på godt og ondt. Måske har du hørt om bogen Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage – Carls bog fra 2017, som handler om, hvordan sorg forandrer ens forhold til virkeligheden, og som Naja Marie Aidt skrev, da hendes 25-årige søn, Carl, døde i en ulykke.

Gyldendals nye miniserie Kolibri er den perfekte gave i alle henseender. For selvom bøgerne i serien er mindre end de fleste bøger, er de skrevet af store forfattere med noget på hjerte. Har du aldrig før læst Naja Marie Aidt, er dette en god lille smagsprøve.

Hver bog i Gyldendals nye Kolibri-serie er en lille, komplet læseoplevelse med udvalgte fortællinger, uddrag og essays, og så koster den kun 49,95 kr. (vejl.).

Naja Marie Aidt: Om brud, Gyldendal, 63 sider, maj 2019