// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Daneskov: Stenfjæs siger stop
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Lars Daneskov: Stenfjæs siger stop

Skrevet af den 25. juli 2019 – 05:56Ingen kommentarer

Vi elsker Stenfjæs-bøgerne hjemme hos os. De er sjove og opfindsomme, og så har de nogle helt fantastiske illustrationer. Stenfjæs siger stop er den tredje og sidste af Stenfjæs-bøgerne, der alle kan læses som selvstændige historier. De handler om pigen Lulu, der finder en magisk sten på stranden, som hun kalder for Stenfjæs, og som kan opfylde alle de ønsker, hun måtte have.

Stenfjæs bor nu fast hjemme på Lulus værelse. Det er ret fedt for Lulu. Så kan hun lige få den kage, hun nu har lyst til eller score alle de mål i fodbold, hun vil. En dag får Lulus lillebror fat i Stenfjæs, og pludselig er hele værelset fyldt med mad, fordi lillebroren på babysprog åbenbart havde sagt ’mammam’. Stenfjæs opfylder alle mulige ønsker, som hendes lillebror på en eller anden måde får sagt på babysprog. Snart er han ikke lille længere, men en forvokset baby, der igen kan tale og bande noget så forfærdeligt.

Lulus bedste ven Otto er bange for klovne og har mareridt om dem. Da de i skolen skal lave en drømmefanger, ønsker Lulu, at den skal fange alle Ottos gode drømme, så han ikke får flere klovnemareridt. Stenfjæs misforstår hende bare, og pludselig står den største klovn med rød næse, store sko og det hele i Ottos stue. Han er ulykkelig, for alle børn er bange for klovne, og han vil bare være en normal cirkusartist, der jonglerer med tallerkner.

Lulu står igen i denne historie i problemer til halsen med en forvokset og bandende lillebror, en ulykkelig klovn og to cowboys – hvoraf den ene vil redde hendes mor fra Lulus far. Hun vil have, at Stenfjæs gør det hele normalt igen – men Stenfjæs har fået nok af alle de ønsker og siger stop!

Denne gang havde jeg ikke mulighed for at læse hele bogen højt for min søn, så jeg måtte ty til lydbogsversionen en del aftener. Det var noget af en oplevelse! Lars Daneskov læser selv historien højt, og han gør det med så stor indlevelse og med forskellige stemmer, alt efter hvilken person der taler, at jeg flere gange endte med at lytte med i døråbningen. Min 10-årige søn var igen fuldkommen grebet af historien og fulgte med i bogen, mens Daneskov talte. Lulus bandende lillebror og den berygtede cowboy var højdepunkterne i historien, og vi var begge flade af grin over de fleste af kapitlerne.

Læs også vores anmeldelser af Stenfjæs og Stenfjæs går igen.

Lars Daneskov: Stenfjæs siger stop, Rosinante, 144 sider, maj 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.