// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Min lille Mozart & Mine klassiske musikinstrumenter
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Lydbog

Min lille Mozart & Mine klassiske musikinstrumenter

Skrevet af den 2. juni 2019 – 05:47Ingen kommentarer

Pegebøger med lyd er stort set altid et kæmpe hit hos børn. Især dem med dyrelyde og instrumenter bliver læst og spillet af de yngste igen og igen. Sådan har det i hvert fald altid været hjemme hos os.

Det er første gang, jeg støder på bøger til de mindste med ”rigtig” musik. Disse to bøger præsenterer klassisk musik for børn. Den ene indeholder uddrag af seks af Mozarts mest kendte værker, og den anden tager udgangspunkt i forskellige værker af blandt andet Brahms, Verdi og Bach med fokus på forskellige instrumenter, som violin, tværfløjte og klaver.

Begge bøger er flot illustreret, og der er således, udover at lytte og læse, også masser at tale om ud fra billederne. Det er dyr, der spiller på instrumenter og danser i bøgerne, og det synes min lille testlæser på to år var rigtig sjovt.

Jeg ved ikke præcis, hvad det særlige ved netop disse bøger er, men de er blevet lyttet til et hav af gange, siden de kom ind ad døren, og de bliver uopfordret taget ned af hylden og afspillet igen og igen. Og en ekstra fordel er, at det

Det er ikke dokumenteret, at musik hverken gør os klogere eller mere kreative, men de fleste børn elsker musik, og det er dejligt at litteraturen også hjælper os på vej med forskellige genrer.

Bøgerne er illustreret af Séverine Cordier.

Min lille Mozart og Mine klassiske instrumenter, illustreret af Séverine Cordier, forlaget Bolden, maj 2019.