// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rie Skovgaard: Bogen om alting, ingenting, Emil og dragen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Fortællinger

Rie Skovgaard: Bogen om alting, ingenting, Emil og dragen

Skrevet af den 30. maj 2019 – 16:00Ingen kommentarer

Kender du det, når dine børn beder dig fortælle en historie, og du er helt fantasiforladt? Og det er ikke én fra bogreolen, de vil have denne her gang, det er DIG, der skal finde på én.

For mig personligt har det været en af de mor-discipliner, jeg har fundet sværest. Jeg har altid meget hellere ville læse højt fra en bog, hvor nogen andre har fundet på en god historie. Men de gange hvor det så er lykkes at finde på en historie, har det været en kæmpe succes. Børnene elsker de hjemmelavede historier, og ofte har vi brygget videre på dem fra dag til dag.

Og nu har vi fået endnu mere inspiration! I denne lille bog om alting, ingenting, Emil og dragen inspirerer forfatteren til historiefortælling med udgangspunkt i dét, der har virket for hende og sønnen Emil. Og der er masser af god inspiration at hente!

Vi har haft stor succes med den model, hvor vi hver især skal vælge et par ting, som skal indgå i historien. Det er sjovt og kan blive nogle ret skøre historier, og børnenes interesse og koncentration er stor, fordi de selv har været med til at vælge nogle ting, der skal indgå i historien, som de synes er sjove lige nu.

Vi øver stadig på den model, hvor vi skal skiftes til at fortælle videre på en historie, men også dét er en sjov og fælles måde at fortælle historier på.

Bogen indeholder desuden en masse faglig baggrund, så du kan blive klogere på flow fortælling, narrativ fortælling og dialogisk fortælling, lige som du også kan lære mere om spændingskurver, genretræk og kunsten at tænke kreativt.

Bogen kræver ikke, at du læser den fra ende til anden. Det kan også bruges som opslagsværk. Måske sidder du og tænker, at det hele bliver lidt for fagligt. Lidt en slags forældre-undervisning i at fortælle en simpel historie. ”Hvorfor skal historiefortælling nu pakkes ind i så meget faglighed?” Det skal det absolut heller ikke, men det fede ved denne her bog er, at du som voksen og forældre bliver gjort opmærksom på alle de små greb, der er i historiefortælling, som kræver så lidt og betyder så meget. Og det er jo altså også ret fedt at være den, der kan fortælle nogle fede historier, som børnene elsker. Fordi man har det dejligt sammen undervejs og fordi det fører så meget godt med sig.

Jeg vil anbefale bogen til alle forældre – også og måske især til de af os og jer, der synes, det er lidt svært at finde på. For ikke nok med at du lærer at finde på. Historiefortællingen bliver en fælles leg og ikke envejskommunikation, og det er fedt.

Rie Skovgaard, Bogen om alting, ingenting, Emil og dragen, forlaget Aksel, marts 2019, 200 sider.