// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mhairi McFarlane: Du må aldrig glemme mig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit, Roman

Mhairi McFarlane: Du må aldrig glemme mig

Skrevet af den 17. april 2019 – 07:23Ingen kommentarer

Er du til bøger af Marian Keyes, med en god portion tragikomisk humor og en masse kærlighed, må du endelig ikke gå glip af Mhairi McFarlanes bøger. Hun skriver om ting, der går lige i solar plexus, så tårerne triller af både latter og tristesse. Du må aldrig glemme mig er endnu en fantastisk og varm bog i rækken.

Georgina Horspool er 30 år og har hverken fået sig en god uddannelse eller et godt job. Hun dater komikeren Robin, og da hun efter en forfærdelig vagt på Sheffields værste restaurant That’s Amore! ender med at blive fyret, overrasker hun ham ved at troppe op i hans hjem. Robin har allerede givet hende en nøgle, men hvad hun så som et tegn på, at de var i et monogamt fast parforhold, var ikke just det samme for Robin. Georgina overrasker ham i sengen med hans assistent Lou, og det bliver enden på det forhold. Eller det tror Georgina i hvert fald.

Hendes svoger skaffer hende et job på en nystartet pub, og da Georgina møder op på pubben, opdager hun til sin store forbavselse, at den ene af pubbens ejere er hendes store kærlighed fra gymnasiet, Lucas McCarthy. Ham som slap væk. Hvad ingen i hendes omgangskreds ved, er, at deres forhold sluttede så brat, fordi der skete noget helt forfærdeligt. Noget Georgina aldrig har fortalt en levende sjæl om. Situationen bliver heller ikke bedre af, at Lucas lader som om, han aldrig har set hende før, og at Robin finder ud af, hvor hun arbejder og benytter alle tricks for at få hende tilbage.

Det er ikke tunge, intellektuelle bøger, Mhairi McFarlane skriver, men lette ’varm kakao foran pejsen’-bøger, og det er noget af det, jeg nyder ved dem. Det er ikke, fordi hun ikke er i stand til at levere skarpe replikker og litteraturhenvisninger, det bliver bare gjort, så det ikke virker prætentiøst, og så er sætningen altid krydret med både humor og selvironi. Alle hendes bøger er selvstændige og kan læses når som helst og hvor som helst, du har brug for lettilgængelig litteratur.

Mhairi McFarlane: Du må aldrig glemme mig, HarperCollins Nordic, 432 sider, marts 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.