// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Benni Bødker: Kraken
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Ungdomsroman

Benni Bødker: Kraken

Skrevet af den 15. februar 2019 – 07:11Én kommentar

Benni Bødker kan noget helt særligt med sine bøger. Om det er bloddryppende uhyggelige historier fra hans 666-serie eller som her et mystisk tilbageblik til en tid, hvor søuhyret Kraken var på alles læber, så leverer han altid en historie, der får drenge såvel som piger til at sidde fastklistret til bogen, mens de selv læser eller får læst en historie højt. Det er som regel ikke historier for sarte sjæle, og nogle af dem skal da heller ikke læses lige inden natlampen bliver slukket – men der er så til gengæld garanti for øget læselyst.

I Benni Bødkers nyeste utroligt flot illustrerede bog Kraken hører vi om Marius, der er vokset op som den eneste dreng i en børneflok på fem. Deres mor er død og deres far, ingeniør Nordstrøm, vender pludselig ikke hjem fra en ekspedition i Nordhavet. En ekspedition hvor han skulle teste sin nye opfindelse; dykkerkuglen Abramites II. Ingen i byen ved, hvad der er hændt ham eller Polarstjernens besætning, men rygterne fortæller om et uhyre på havets bund.

Da en ny ekspedition tager af sted for at finde ud af, hvad der er sket med Polarstjernen, sniger Marius sig med på skibet. Han bliver simpelthen nødt til at finde ud af hvad, der er sket med hans far. Inden længe skal han stå ansigt til ansigt med et væsen så ulig noget, han nogensinde har set. Et uhyre, som gamle vandrehistorier har berettet om, og som nægter at dø.

Kraken er endnu en fantastisk historie fra Benni Bødker, og denne gang er der virkelig kræset for den æstetiske læser. Bogens omslag er simpelthen så smukt, og den er virkelig flot illustreret med tryk af papirklip lavet af Simon Bukhave. Det kan måske virke ligegyldigt for den 9-årige, som jeg læste bogen højt for. Han syntes, historien var helt vildt spændende, og at billederne var meget uhyggelige – mere om illustrationerne fik jeg ikke ud af ham. Den voksne læser, undertegnede, nød dog til fulde den smukke bog og satte den efter endt læsning til skue for alle på den bedste plads i reolen.

Benni Bødker: Kraken, Forlaget Corto, 120 sider, januar 2019

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.