// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Malene Dietz: Cocktailklubben
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Chick lit

Malene Dietz: Cocktailklubben

Skrevet af den 12. april 2010 – 07:092 kommentarer

Sidste år udkom “Duften af kaffe”, som er skrevet af Marlene Dietz. Dengang udråbte jeg forfatteren til at være det danske svar på Sophie Kinsella og skrev blandt andet i min anmeldelse at “Duften af kaffe”…. “bestemt er en hyggebog, der er værd at læse”.

Desværre kan jeg ikke sige det samme om Marlene Dietz´ nye bog Cocktailklubben. Jeg havde en forventning om en morsom tøsehyggebog, men Cocktailklubben er for forudsigelig og hovedpersonen Cecilie så hamrende naiv, at det er forstyrrende for læsningen.

Kort fortalt handler det om Cecilie, som keder sig i sin hverdag med kæresten og tilværelsen som medicinstuderende på Fyn. Da chancen for at få lidt mere kulør på hverdagen dukker op griber hun den. Derfor havner hun i en lejlighed i København med en flok jævnaldrende piger, og inden hun får set sig om bliver dagens primære opgave at underholde mænd – for penge.

Cecilie bliver en del af den såkaldte Cocktailklubben og hvirvles dermed ind i en hverdag af stoffer, alkohol, fester, og spiseforstyrrelser. Hun forelsker sig i den karismatiske leder af Cocktailklubben og først alt for sent går det op for hende, hvordan det hele hænger sammen.

Måske er problemet med bogen primært, at det er hamrende vanskeligt at mikse et så alvorligt tema som studenterprostitution med den lette og morsomme chick lit genre.

Malene Dietz, Cocktailklubben, Politikens Forlag, Marts 2010, 256 sider.