// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jesper Sehested: Et liv som ordblind i folkeskolen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Selvhjælp

Jesper Sehested: Et liv som ordblind i folkeskolen

Skrevet af den 13. januar 2019 – 06:27Ingen kommentarer

Denne her bog er simpelthen en must-read for alle forældre til ordblinde og ordblinde elevers lærere. Som mor til to ordblinde drenge i alderen 9-12 år fik jeg ved hjælp af bogen en stor forståelse for, hvor svært det er for dem i hverdagen.

I små kapitler – alle med en lille tegneserie om de oplevelser, barnet har – viser Jesper Sehested de problemer, børnene ofte har i skolen. Hvor meget modstand ud over selve læse- og skriveudfordringerne de hver dag oplever. Hvor ofte de føler sig udenfor og mindre værd, og deres store ønske om bare at være som de andre.

Bogen viser også, hvor lidt der egentlig skal til for at vende den negative spiral, der ofte kommer ved konstant modstand. Små sejre for barnet i fag, det mestrer, og lærernes indsigt i børnenes vanskeligheder kan vende skolegangen positivt. Hvor ofte har jeg ikke selv oplevet, at mine drenge har haft en vikar, der ikke anede, at de havde læsevanskeligheder, og derved gav dem en uhensigtsmæssig oplevelse, der sad i dem længe efter timen.

Det kan godt være, at det giver en knude i brystet at læse den her bog. Jeg fik det i hvert fald ikke selv godt af at læse den. Som mor vil jeg altid ønske det bedste for mine børn og skåne dem for så meget, jeg nu kan. Men det at være ordblind er ikke noget, jeg kan skåne dem for, og det er bestemt ikke noget, jeg kan ignorere. Så hatten af for Jesper Sehested, der med sine bøger skaber mere fokus, oplysning og hjælp til os alle sammen.

Jesper Sehested er selv ordblind og har viet sit liv til at hjælpe andre ordblinde. Dette gør han med kurser til lærere og forældre i, hvordan de bedst hjælper ordblinde børn, og med bøger, hvor han netop taler om det, der er svært ved at være ordblind. Læs anmeldelsen af hans bog til børn Michael og Bogstavbjerget.

Jesper Sehedsted: Et liv som ordblind i folkeskolen, etlivsomordblind.dk, 119 sider, august 2018