// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Seema Suchdev Wrisberg: Gæt et dyr og Gæt et bogstav
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog, Gaveide, Rim og remser

Seema Suchdev Wrisberg: Gæt et dyr og Gæt et bogstav

Skrevet af den 20. december 2018 – 06:24Ingen kommentarer

Jeg synes simpelthen, at de her to bøger er sådan en god idé! Jeg har hygget mig så meget med at læse dem sammen med min dreng på knap 5 år, og jeg synes, at de var så gode, at jeg tog dem med til familiejulehygge for at familiens andre børn også kunne prøve at være med. Og fordi jeg ville teste nogle forskellige aldersniveauer.

De er således nu testet på 6 drenge og piger i alderen 4-10 år, og de synes alle sammen, at de var super sjove, og de sad rundt om mig og fulgte med hele vejen og gættede ivrigt. Et mere oplagt publikum kan man vel næppe finde og en mere entydig succes kan man vel næppe få?

Gæt et dyr var klart favoritten herhjemme, men det skyldes, at den med bogstaverne stadig er for svær for min 4 årige (det fremgår også, at bøgerne er fra ca. 5 år og op), så jeg glæder mig til at tage den frem igen, når han bliver lidt ældre. De andre lidt ældre børn synes, at det var virkelig sjovt at gætte med på bogstaverne.

Gæt et dyr skabte til gengæld stor glæde, især når der blev gættet rigtigt, og det gjorde der på mange af dem, men ikke alle. Den eneste ulempe er, at det er svært at læse den mange gange, for nu kan jeg mærke, at han kan huske dem så godt, at han ikke længere lytter efter mere end én sætning og så gætter han. Han kan dem simpelthen uden ad.

Begge bøger er illustreret af forfatterens søn (der er henholdsvis 9 og 11, da bøgerne er udkommet), og det er sådan nogle flotte, ægte børnetegninger på den fede måde. På den måde kan man måske også bruge bogen som inspiration til selv at lære at tegne nogle dyr, lige som det hele er skrevet i rim, så man kan måske lære versene, eller man kan finde på andre ting, der rimer.

Det er fedt med bøger, der lægger op til leg, så dét at sidde sammen om en bog ikke kun er højtlæsning, men er tovejskommunikation og læring. Uden at have nogen som helst pædagogisk faglighed, tænker jeg, at de også er oplagt at bruge i børnehaver til de største børnehavebørn – de vil synes, at de er mega sjove.

Jeg håber, at der kommer mere af samme slags fra Seema Wrisberg og hendes søn!

Seema Suchdev Wrisberg, Gæt et dyr og Gæt et bogstav, Forlaget Bog, illustreret af Sigurd Wrisberg, juli 2017 og oktober 2018, 48 og 66 sider.