// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Johan Deckmann: Johans virkelige hændelser
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Graphic novel

Johan Deckmann: Johans virkelige hændelser

Skrevet af den 10. december 2018 – 07:29Ingen kommentarer

Det er ikke til at vide, hvad der virker, når man får en børnebog i hånden. Nogle bøger er mere møntet på den voksne højtlæser, andre er tydeligvis kun skrevet til barnet. Johans virkelige hændelser kan det hele.

Mens jeg læste bogen højt for min 9-årige dreng, sagde han helt stille med øjnene klistret til bogen; ’Jeg elsker simpelthen den her bog’. Og det gjorde han, og det gør han, for jeg har læst den højt flere gange, og hver gang fået smågrin og kommentarer til Johans underspillede sorte humor. Husets læseudfordrede 12-årige læste bogen selv og syntes, det var den mærkeligste og sjoveste bog, han længe havde læst.

Johans virkelige hændelser er en kort bog på 23 sider opdelt i små historier (som vist er virkelige hændelser!) af to sider. Vi hører om Johans hundeliv, Berit og blodet, Dyresmugleren og meget, meget mere. Det er utroligt, så mange røverhistorier Johan ryster ud af ærmet og formaninger om, at ’Det kan man jo dø af!’. Gad vide, hvilke historier dine børn kan finde på, hvis de får chancen for virkelig at smøre tykt på og give den gas.

Johans virkelige hændelser er en anderledes og sjov børnebog, der henvender sig til børn over 12 år. Der er en lidt makaber (men sjov!) tandlæge-historie i bogen, som nok ikke er for alle. Bogen er super flot illustreret af Alexander Wybrandt og har et lixtal på 19. Den er en del af Alinea Sort Læseklub, som har tre sværhedsgrader. Med sit lave lixtal er den perfekt til børn, der har svært ved at læse, men gerne vil have en sjovere bog end dem, der normalt findes på deres læseniveau.

Johan Deckmann: Johans virkelige hændelser, Alinea, 23 sider, november 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.