// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Chris Wormell og Lily Murray: Dinosaurium
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog, Historie, Videnskab

Chris Wormell og Lily Murray: Dinosaurium

Skrevet af den 19. december 2018 – 06:212 kommentarer

Dinosaurium er den seneste bog i serien Velkommen til museet og er bygget op som en udstilling, hvor man tager rundt og ser forskellige udstillinger, som hvis man var på et museum.

Dinosaurium er en fagbog til børn (og måske endda voksne) og ikke en fortælling. Man kommer på en tur gennem dinosaurmuseet, hvor man får en god introduktion til alt, der har med dinosaurernes liv og miljø at gøre. Hvordan er de opstået, hvordan uddøde de og hvilke dyr kæmpede de imod.

Min 4 årige testlæser er meget vild med dinosaurer, og selvom den meget detaljerige information og fakta måske var en anelse for meget på nuværende tidspunkt, så synes han, at det er mega fedt at bladre i bogen, at se de store flotte billeder og prøve at lære, hvad alle dinosaurerne hedder. Og hans ordforråd er fyldt med dinosaur-navne, hvor selv forældrene kommer til kort.

Det er fantastisk at opleve, hvor relativt nemt det er at lære børn noget, der set med voksne øjne, måske er en anelse kompliceret stof, men hvor nogen har formået at gøre det tilgængeligt for børn i alle aldre.

Det er en virkelig lækker bog. Uanset om man interesserer sig for dinosaurer eller ej, så er det en bog, du har lyst til at tage fat i og læse i. Stort, smukt format med virkelig flotte illustrationer og en rigtig god papirkvalitet, som enhver bogelsker vil nyde og sætte pris på.

Der findes også en junior edition til de lidt mindre børn på engelsk. Det ville måske have været mere oplagt for os, så vi må glæde os til, at den måske også udkommer på dansk en dag.

I samme genre har vi også anmeldt Dyrenes museum og LIV: Den fantastiske historie om evolution, der er en lige så smuk og lærerig bog som denne her.

Chris Wormell og Lily Murray, Dinosaurium, forlaget Mammut, November 2018, 112 sider.