// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sebastian Klein: De 100 mest gådefulde dyr
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Sebastian Klein: De 100 mest gådefulde dyr

Skrevet af den 8. december 2018 – 06:52Én kommentar

Denne bog er den femte i 100 dyr-serien af Sebastian Klein, men det er den første, vi læser herhjemme. Jeg tror dog ikke, at det bliver den sidste, for bøger om dyr er bare spændende. Især når dyrene har sjove navne og ikke er nogen, man sådan lige møder på bondegården eller i Zoologisk Have.

De 100 mest gådefulde dyr er en bog om dyr, som man ikke er sikker på faktisk har eksisteret eller eksisterer. Det er dyr, der findes i fortællinger og historier, eller som kun få mennesker har set, men som man aldrig har kunne bevise har levet, da de aldrig er blevet fotograferet eller er fundet døde. Det er rigtig spændende at læse om, når man er 4 år, som min lille testlæser er, men det er også lidt mærkeligt, for når man er 4 år, vil man altså gerne have et præcist svar og ikke sådan et ”det ved man ikke”- mor og far svar.

Ikke desto mindre har vi hygget os meget med at læse denne bog, og han har også selv taget den ned fra hylden flere gange og bladret i den.

Bogen er en slags alfabetisk opslagsværk, hvor hvert dyr præsenteres på en dobbeltside, hvor man kan se, hvad det hedder og en tegning af, hvordan man tror, dyret har set eller ser ud. Derudover er der en faktaboks med information om særlige kendetegn og hvor man mener, det stammer fra, og så er der så en udvidet historie om det gådefulde dyr fortalt på en meget børnevenlig og lærerig måde, som Sebastian Klein er så god til.

Bogen indeholder både de lidt mere kendte gådefulde dyr som Loch Ness uhyret og en enhjørning, men også en masse dyr, som vi har aldrig har hørt om før, og som har navne de voksne også har svært ved at udtale.

Bogen er en oplagt julegaveidé til børn, der interesserer sig for dyr. Den er i god kvalitet, i et lækkert format med mange farver – alt i alt meget Sebastian Kleinsk på den rigtig gode måde.

Vi har anmeldt flere af Sebastian Kleins bøger her på bogblogger, blandt andre Verdens 100 vildeste dyr, der er en af de andre i 100 dyr-serien, Sebastian bidt af vilde dyr eller Mig, en haj og onkel Kaj.

Sebastian Klein, De 100 mest gådefulde dyr, Carlsen, november 2018, 216 sider.