// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mij Kelly og Mary Mcquillan: Atjuu! Den komplette guide til gode manerer
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Roman

Mij Kelly og Mary Mcquillan: Atjuu! Den komplette guide til gode manerer

Skrevet af den 23. februar 2010 – 09:38Ingen kommentarer

Med en 5-årig i huset, der til tider glemmer alt om høflighed og gode manerer, fandt jeg med store forventninger bogen “Atjuu!” frem til anmeldelse. “Den komplette guide til gode manerer” er også en del af titlen, men desværre lever bogen ikke helt op til den flotte titel.

Historien handler om Lotte, som ved at snuse til en blomst kommer til at nyse. Men hun glemmer at holde sig for munden, og det synes hendes venner koen, hesten, hunden og de andre dyr bestemt ikke om.

Dyrene beslutter sig for at lære Lotte takst og tone, og sammen med dyrene kommer vi omkring mange af de gode regler, så som at børste tænder, at vaske hænder og spise pænt. Undervejs må Lotte lære dyrene, at man skal tale pænt til hinanden, at man ikke må drille hinanden og at det ikke er pænt at kritisere.

Bogen er skrevet på rim og ulempen ved rim er, at der er en risiko for at rytmen/rimene fjerner fokus fra indhold. Men som rimbog er den faktisk rigtig sød og fin for de mindste læsere, og tegningerne er farverige og flotte. Men en komplet guide til gode manerer er den ikke.

Mij Kelly og Mary Mcquillan, Atjuu! Den komplette guide til gode manerer, Forlaget Turbine, 2009, 28 sider, På dansk ved Marianne Jørgensen og Gry Kappel Jensen.