// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Josefine Ottesen fortæller H.C. Andersen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Eventyr

Josefine Ottesen fortæller H.C. Andersen

Skrevet af den 17. marts 2019 – 06:52Ingen kommentarer

Det er altid med en ambivalent følelse, at jeg går i gang med en bog, hvor én forfatter har skrevet en anden forfatters historier om. For hvorfor nu det? Holder det? Og når der er tale om H.C. Andersen er det i særdeleshed en svær opgave. Han er nu engang noget særligt. Men særligt dækker også over svær. For sproget kan være en udfordring for (mindre) børn, og derfor synes jeg, at det er rigtig fint, at Josefine Ottesen har givet sig i kast med at øge tilgængeligheden af H.C. Andersen for børn i denne samling af nogle af hans eventyr.

Der er rigtig nok justeret på sproget og længden, men ånden er helt intakt, og jeg regnede faktisk med, at mine børn ville give fortabt efter et par minutter, for så omfattende sproglige ændringer er der ikke tale om. Man fornemmer tydeligt tiden og ånden i disse omskrevne versioner, og der er masser af gammeldags ord og talemåder intakt. Men H.C. Andersens udødelige historier kan nu engang noget, så mine børn blev hængende. De sad begge ganske stille og lyttede. Vi startede med Prinsessen på ærten, der er en af de korteste i bogen og det gik fint. Vi skruede lidt op og gik videre med Klods Hans, der er lidt længere, og de sad stadig stille og lyttede. Og de er 2 ½ og 5 år.

Det overraskede mig og gjorde mig glad, at selv den 2 årige synes, at det var spændende, og de har begge to efterspurgt at læse i den siden. Og dette til trods for, at illustrationerne er få. Der er flere sider, hvor der ingen billeder er, og det kan ofte godt være en udfordring i den alder.

Der følger også en CD med bogen, hvor historierne læses højt af Josefine Ottesen.

Josefine Ottesen står bag flere andre H.C. Andersen fortællinger og blandt andet også en række fantasy bøger. Vi har anmeldt flere af hendes bøger her på bloggen. Se blandt andet anmeldelsen af Krigeren bind 1-3 her og Grønnesø 1 – Den stjålne sten, Grønnesø 2 – Visdommmens vogter og Grønnesø 3 – Soltårnene.

Vi har tidligere anmeldt 5 minutters eventyr, der også indeholder omskrevne versioner af H. C. Andersen, lige ledes med stor succes, men med denne udgave af Josefine Ottesen får vi noget mere af historierne, og de er tættere på originalerne og kan måske dermed bruges til lidt ældre børn også.

Josefine Ottesen fortæller H.C. Andersen, forlaget Alvilda, 2017, 163 sider.