// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mia Krusedue: Mudderbjørn – den blå kanin
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Mia Krusedue: Mudderbjørn – den blå kanin

Skrevet af den 10. november 2018 – 06:24Ingen kommentarer

Den blå kanin savner nogle venner, for dér hvor den er, er der ikke andre kaniner at lege med. Den vil forsøge at komme over til de andre bakker, men for at komme det, er den nødt til at krydse sumpen, og det er ikke helt ufarligt for sådan en lille kanin. Og det ender også galt. Den blå kanin falder i et mudderhul og kan ikke komme op. Men pludselig får den hjælp fra uventet side. Tut og Prik, der er to små alfer, hjælper kaninen fri.

Da den blå kanin kommer fri, er den meget ked af det. Den har stadig ikke fundet nogle kaninvenner, og den ved heller ikke, hvordan den skal finde ud af sumpen. Men de to alfer og fuglen Arne forsøger at opmuntre kaninen og vil gerne hjælpe den videre.

De ender med at blive rigtig gode venner, og da de endelig møder nogle andre kaniner, er de slet ikke særlig søde, og de siger til den blå kanin, at den ikke kan være venner med to alfer og en fugl.

Den blå kanin forstår ikke, hvorfor de andre kaniner er så sure og siger, at man ikke kan være venner med nogen, der ikke ligner en selv og bliver i tvivl om, hvad den skal gøre. Skal den blive sammen med sine gode venner, der ikke er lige den selv, eller tage af sted med de andre kaniner, selvom den synes, at de er sure?

Moralen er til at få øje på for den voksne læser, og det er en sød historie for de mindste børn. Min 4 årige testlæser bed dog ikke umiddelbart sådan rigtigt på. Vi har læst den nogle gange, og han lytter opmærksomt, men den giver ikke anledning til ret mange spørgsmål, hvilket ellers plejer at være den helt tydelige indikation på, at den fanger hans interesse.

Bogen er i et lille format med nogle fine illustrationer af sjove dyr og planter, og den er rimelig hurtigt læst, selvom den er på 30 sider.

Mia Krusedue, Mudderbjørn – den blå kanin, Fahrenheit, oktober 2018, 30 sider.