// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katherine Rundell: Den opdagelsesrejsende
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Katherine Rundell: Den opdagelsesrejsende

Skrevet af den 1. januar 2019 – 05:33Ingen kommentarer

Et fly med fire børn og en pilot styrter ned i Amazonas jungle. Børnene overlever heldigvis, mens den eneste voksne, piloten, omkommer. Der er spænding og gys fra første side i Den opdagelsesrejsende, for hvordan kan fire børn klare sig helt alene i en gigantisk jungle uden mad og vand?

Fred, Con, Lila og Max i alderen fem til tretten bliver sat på den ene prøve efter den anden. Heldigvis har Lila og hendes lillebror, Max, en masse brugbar viden om naturen og dyrene i junglen, og den trettenårige Fred står ikke tilbage for at spille den modige i flokken. Con, som virker til at være en forkælet overklassepige, træder efter nogen tid også i karakter, og sammen finder de ud af, hvordan de skal overleve i junglen.

Fred har læst flere bøger om opdagelsesrejsende og tager initiativet til at bygge en tømmerflåde, så de kan rejse via floden til byen Manaus. De andre tvivler meget på hans evner, men da de konstant er sultne og bare gerne vil hjem, virker det som den eneste udvej. På deres færd ned langs floden sker der lidt af hvert, og da de pludselig står foran en forsvunden opdagelsesrejsende midt i en sagnomspunden by, bliver gruppen sat på endnu en stor prøve.

Historien foregår i 1930’erne, og det er et stort mysterie, hvor alle de opdagelsesrejsende, Fred har læst om, er forsvundet hen. Det giver en lidt Indiana Jones-agtig stemning gennem bogen, og 9-årige Gustav sad fuldkommen optaget af historien, mens jeg læste den højt.

Den opdagelsesrejsende
henvender sig til børn mellem 8 og 12 år. Der er ingen billeder i bogen, men det er ikke noget, man savner, da Katherine Rundell er formidabel til at beskrive omgivelserne, så det føles, som om man selv er havnet midt i Amazonas vilde jungle. Bogen er oversat tro mod den oprindelige udgave, og den eneste ulempe ved dette er, at der er ord som børn i dag ikke kender til, og som kræver forklaring, før de kan forstå meningen med sætningen. Jeg synes derfor, at den fungerer bedst som højtlæsningsbog med mulighed for samtale undervejs.

Katherine Rundell: Den opdagelsesrejsende, Forlaget Loxodonta, 368 sider, november 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.