// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kelsey Miller: Venner – I’ll be there for you
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Amerikansk, Livsstil

Kelsey Miller: Venner – I’ll be there for you

Skrevet af den 24. januar 2019 – 07:34Ingen kommentarer

Sad du også klistret til skærmen i 90’erne, når det nye afsnit af Venner løb over skærmen? Ser du også stadig Venner i dag, enten når serien bliver genudsendt for omtrent 1.000 gang? Så er du helt sikkert ikke alene.

Venner har siden seriens start i 1994 tryllebundet publikum og gør det stadig den dag i dag. Faktisk har antallet af mennesker, der ser Venner, været stigende i de seneste år, til trods for at det er 15 år siden sidste afsnit blev sendt. Venner er stadig så populær, at Netflix i slutningen af 2018 betalte hele 100 mio. dollars for rettighederne til at vise serien i 2019.

Så hvad er det Venner kan? Det giver Kelsey et seriøst og gennemresearchet bud på i denne dokumentar om serien, som alle kender.
“Kauffman og Crane havde identificeret noget, der både var tidløst og ekstremt oppe i tiden. I dette årti, for denne generation, var ‘den tid, hvor dine venner er din familie’ meget længere og endnu mere dyrebar. Og det er grunden til, at Venner fik fodfæste til at begynde med.”

Hvad enten du er hardcore Venner-fan eller ej, så er der noget for alle i denne bog. Miller har interviewet praktisk taget hele Hollywood, og bogen er et overflødighedshorn af oplysninger om skuespillerne, forfatterne, afsnittene og hele Venner-universet. Fra første tanke om serien, hvem forfatterne egentlig havde udset sig til at spille de forskellige roller, hvordan introen blev indspillet i det iskolde springvand midt om natten, skuespillernes sammenhold og til den absolut sidste scene var i kassen.

I disse år hvor mange af 80’ernes og 90’ernes populære serier bliver genoplivet, såsom Will & Grace og Hænderne fulde, eller lavet til film, såsom Sex and the City, er der ingen planer om at give Venner en tur mere i manegen. Kelsey giver også sit bud på, hvorfor der aldrig er kommet en fortsættelse, og hvorfor hun tror, at den aldrig kommer.

Som Venner-fan nød jeg virkelig at læse bogen, selvom jeg synes den blev lidt vel moraliserende til sidst, hvor forfatteren begiver sig ud i at diskutere arbejdsforhold i underholdningsbranchen i USA, #metoo-bevægelsen osv. Det bliver lidt langhåret og har egentlig ikke så meget med Venner at gøre. En sjov detalje er i øvrigt, at bogens undertitel er “Den om Venner”, ligesom alle afsnit i serien hedder “Den om …”. Hvad enten du er fan eller ej, er bogen helt klar værd at læse.

Kelsey Miller, Venner – I’ll be there for you, HarperCollins, 350 sider, december 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.