// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jakob Brodersen & Pernille Engsig Eskildsen: LIV: Den fantastiske historie om evolution
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog, Historie

Jakob Brodersen & Pernille Engsig Eskildsen: LIV: Den fantastiske historie om evolution

Skrevet af den 26. oktober 2018 – 07:292 kommentarer

Det er noget helt særligt at sidde og læse en bog med sit barn, og både barn og voksen er helt opslugt af den. Især når den er om et så relativt svært emne som jordens og menneskets opståen. Men denne bog er slet ikke svær, og jeg er så imponeret over, hvordan det er lykkedes at skrive en børnebog om dette emne, som er så godt forklaret og illustreret, at selv min 4 årige testlæser var helt med på og ganske optaget af, hvad jeg fortalte.

Der er ingen tvivl om, at mammutter, dinosaurer, fossiler og planeter er spændende stof for en dreng på 4 år, og når han så samtidig er ret optaget af, hvor vi kommer fra og om der er flere verdener, end den vi lever i, så var det en oplagt bog for os at læse. Og da Mars har været synlig på himlen den sidste uge, og vi i øvrigt så den flotteste fuldmåne, inden vi lagde os til at sove, så kunne aftenens godnatlæsning ikke være mere velvalgt.

Bogen er baseret på den nyeste evolutionære forskning og forklarer, hvordan verden opstod, hvordan der kom liv som forsvandt igen, og hvilket liv, der har været på jorden, før vi mennesker som til. Der er billeder og fortællinger om fortidsdyr, fossiler og meteorer og masser af se på, pege på og tale om.

Bogen skabte også nogle lidt sjove situationer. Da jeg læste højt, at der før os var neandertalere, kunne han ikke forstå, hvor vi så var henne på det tidspunkt. Eller da vi talte om, at de planter og træer, der voksede frem udenfor på et tidspunkt, skabte den luft vi bruger til at trække vejret, spurgte han: ”Men hvordan kommer luften så ind i husene?”. Eller ikke mindst da jeg fortalte, at vi alle kommer samme sted fra, og han sagde: ”Nej mor, for Britta nede fra Børnehaven kommer fra Jylland”. Sådan er børn så skønne og opfanger det meste bogstaveligt.

Bogen er i en super lækker kvalitet. Titlen er præget i forsiden, papiret er af kraftig og lækker kvalitet, og illustrationerne er meget flotte, og så dufter den også skønt af ny, lækker bog.

Det var ganske enkelt en kæmpe fornøjelse at læse denne bog sammen med min dreng, og jeg glæder mig til at læse den igen og langsomt få opbygget en masse god viden hos ham på en sjov, tilgængelig og hyggelig måde.

Det er en oplagt julegaveidé til nysgerrige og videnbegærlige børn. Den fungerede super fint for min 4 årige testlæser, men jeg er sikker på, at ældre børn også vil finde den spændende, sjov og lærerig.

Jakob Brodersen & Pernille Engsig Eskildsen, LIV: Den fantastisk historie om evolution, illustreret af Kamilla Wichmann, Høst&Søn, 26. oktober 2018, 52 sider.