// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Line Leonhardt: Skildpadden der ville bestige Mount Everest
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Line Leonhardt: Skildpadden der ville bestige Mount Everest

Skrevet af den 18. september 2018 – 09:19Ingen kommentarer

Skildpadden Sebastian vil rigtig gerne bestige Mount Everest helt alene. Da hans bedstefar døde, fortalte han Sebastian, at det eneste, han ærgrede sig over var, at han aldrig fik besteget Mount Everest. Sebastian beslutter sig derfor for, at dét vil han gøre. For det vil gøre bedstefaren stolt.

Men alle siger til Sebastian, at det kan en skildpadde ikke. Og på vej op af bjerget møder han en masse forhindringer. Der er koldt og mørkt, han er sulten og der er farlige dyr. Men Sebastian vil så gerne og han kæmper videre.

Undervejs møder han dyr, der ikke tror på ham og griner af ham, og siger til ham, at han aldrig vil klare det. Han føler sig alene og ked af det, men giver ikke op. Han møder også en farlig sneleopard, der forsøger at æde ham.

Pointen om, at man kan, hvad man vil er vigtig og aktuel for børn, og det er alt sammen bundet sammen i en sød og god historie. Men der var måske en anelse for meget snak om døden og farlige dyr og en ked af det skildpadde til, at den fungerede som godnathistorie for min 4 årige testlæser. Måske man hellere skal læse den på et andet tidspunkt end lige før man skal sove.

Bogen er i lækker kvalitet med flotte illustrationer af Thomas Hjorthaab og den er i et perfekt format til højtlæsning. Vi skal helt sikkert læse den igen. Men ikke lige inden vi skal sove.

Line Leonhardt, Skildpadden der ville bestige Mount Everest, Calibat, 18. september, 34 sider.