// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michael Jepsen: Messi mod Ronaldo
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Sport

Michael Jepsen: Messi mod Ronaldo

Skrevet af den 16. juni 2018 – 10:44Ingen kommentarer

Gennem de seneste ti år har der været en løbende diskussion blandt fodboldelskere om, hvem der egentlig er den bedste fodboldspiller i verden: Er det Lionel Messi fra Argentina? Eller er det Cristiano Ronaldo fra Portugal. Begge har vundet titlen som verdens bedste fodboldspiller – FIFA Ballon d’Or – hele fem gange, hvilket naturligvis er rekord. Og der skal hersker vist heller ingen tvivl om, at en af de to spillere kommer til at hæve trofæet, når det sidst på året igen bliver uddelt.

Men hvem er egentlig den bedste af de to? Gang på gang overgår de hinanden på fodboldbanerne i både mål, afleveringer og frem for alt spektakulære aktioner, som kun de færreste kan drømme om.

Danske Michael Jepsen har gjort i bogform, hvad en hel verden af journalister dagligt gør i aviser, i radioen og på tv. Han har nemlig skrevet bogen ”Messi mod Ronaldo”. Her går han gennem de to stjerners liv med alt, hvad dertil hører. Ikke bare klubforhold og holdkammerater men også forbindelser til bedsteforældre og tidligere kærester. Derfor er mit første indtryk også, at bogen er lidt overfladisk.

Når jeg kigger efter – og frem for alt – læser efter – så lover bogen dog ikke mere, end den holder. Også på grund af den ved første øjekast ret så misvisende titel. Og lad os lige begrave den med det samme. Ronaldo og Messi er begge nogle – som min egen farmor ville sige det – ’gode drenge’. De er drevet af en gal fodboldspiller; de er udstyret med et talent, du i disse dage ikke finder hos andre, og de leverer en vare på banen, der gør det til en om muligt endnu større nydelse at se dem spille. Men fjender?

De spiller begge i den spanske liga. Og ikke nok med det. Ronaldo spiller for Real Madrid, og Messi spiller for Barcelona, og det er to klubber, der gennem mere end et halvt århundrede har haft en stående rivalisering kørende imellem sig. Messi er argentiner og har spillet en VM-finale – i 2014, hvor holdet tabte 1-0 til Tyskland. Ronaldo er portugiser og har spillet i en EM-finale – i 2016, hvor han vandt over Frankrig og på trods af en skade kunne løfte trofæet. Men fjender?

Ronaldo og Messi mødes hvert år til uddelingen af Ballon d’Or, og de mødes naturligvis også på fodboldbanen. De er yderst professionelle og har ikke andet end godt at sige om hinanden. Som Ronaldo siger: ”Man kan ikke sige, vi er fodboldvenner. Vi deler mange øjeblikke sammen”. De spiller jo trods alt på hver deres hold. Ronaldo er vild med at se Messi spille. Og Messi anerkender alle Ronaldos kvaliteter. Der er vitterligt ikke fjendskab imellem dem. Men så kan man jo skabe det.

Det er derfor, bogen hedder ”Messi mod Ronaldo”. Alt bliver gennemgået, og du hører flere danskere – kendte og mindre kendte – samt udenlandske stjerners bud på, hvem de synes er den bedste spiller af de to. Eller måske nærmere, hvem de bedst kan lide. For bogen indeholder også oplysninger om deres respektive skattesager og deres kæmpe engagement i velgørenhed. Og tusindevis af andre ting som statuer, biler, mulige efterkommere og livet på sociale medier.

Der er ikke meget, der er værd at vide om hverken Messi eller Ronaldo, som du ikke får at vide i denne bog. Og derfor er den genial som et herligt opslagsværk.

Messi mod Ronaldo, Michael Jepsen, Memoris, 184 sider, 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.