// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bjarke Schjødt Larsen: Ghost 1 + 2
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Børnebog

Bjarke Schjødt Larsen: Ghost 1 + 2

Skrevet af den 11. juni 2018 – 10:50Én kommentar

Danny bor med sin lillesøster hos en plejefamilie. Dannys far er i fængsel og Danny ved, at faren er uskyldig, han kan bare ikke bevise det.

Danny stjæler på bestilling i sin fritid for at betale af på sin bedste vens gæld til en lokal forbryder. Da han endelig tror, det er ved at være sidste indbrud, går det op for ham, at han er fanget i forbryderens klør for altid. Han er simpelthen for god til det, han gør. Da han får ordre på at bryde ind på sin fars gamle arbejdsplads, Staal Industri, for at stjæle en kuffert, opdager han, at det kan blive vejen ud. I kufferten ligger nemlig en dragt, der kan gøre ham usynlig og gøre det muligt for ham at gå igennem vægge og at flyve. Nu kan han måske finde frem til sandheden om sin far.

Danny skal igennem en hel masse i Ghost 1 Som en tyv i natten, og det ender med, at han må stikke af fra sin plejefamilie og efterlade sin søster. Han beslutter, at han må bruge sine nye evner på noget godt. Der er simpelthen for mange forbrydere derude, der aldrig bliver fanget.

I Ghost 2 Kontrolløren lever Danny på flugt og må leve i skjul. Her bliver han som ny superhelt udfordret, da Staal Industri har opfundet noget, som igen bliver brugt af forbrydere. En masse mennesker er begyndt at opføre sig som marionetdukker, og forbryderen bruger dem som levende skjold.

Jeg havde regnet med, at det var min 11-årige dreng, der skulle læse disse Ghost-bøger, men af mangel på højtlæsningsbøger til min 8-årige dreng gik jeg i gang med at læse dem højt. Det var en dårlig ide. For ikke nok med at jeg endte med at læse hele den første bog højt samme aften OG sørge for, at han kom alt for sent i seng, så blev jeg selv så underholdt af serien, at jeg dagen efter læste anden bog på samme måde.

Senere læste min 11-årige dreng også bøgerne og var meget begejstret. Hele superheltehistorien talte meget til dem begge. Hvem vil som dreng ikke gerne redde verden fra alle forbryderne?

Bjarke Schjødt Larsen: Ghost 1 + 2, Alvida, 89 + 83 sider, august 2017

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.