// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kasper Hoff & Jan Solheim: Drengen der fik ting i hovedet #2
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Kasper Hoff & Jan Solheim: Drengen der fik ting i hovedet #2

Skrevet af den 11. maj 2018 – 07:46Ingen kommentarer

Drengen der fik ting i hovedet er en underholdende børnebog om (surprice) drengen Karl, der får ting i hovedet. Her i bind 2 i serien om Karl og hans ven Ludvig er problemet at Karl får alt af metal i hovedet. Køleskabe, mobiltelefoner, cykler og andet skidt. Pænt irriterende for Karl.

Karl og Ludvig beslutter sig for at rejse til øen Sumbawaya, som ligger laaaaangt væk på den anden side af jorden. For her bygger befolkningen alt af bambus, de bryder sig ikke om metal og metal er forbudt på øen.

Drengen der fik ting i hovedet del 2 er historien om en grådig guldgraver, det er historien om to drenges venskab og det er historien om at rejse til en fremmed ø og senere til jordens indre.

Bogen er fjollet på den urealistiske måde, som det godt må være i den slags børnebøger: der findes mobiltelefoner og computere, der er lavet af bambus, Karl og Ludvig flyver om på den anden side af jorden fastspændt uden på et fly og ingen af de voksne undrer sig for alvor over, hvad de to gutter har gang i.

Historien stikker noget af til sidst, hvor Karl mister sit hoved, men dog lever videre uden og senere får et nyt. Men pyt, det er en børnebog, det er max gakket og pænt fjollet, så hvorfor ikke? Underholdt er man i hvert fald!

Bogen er rigt illustreret og illustrationerne bærer i lige så høj grad som teksten historien hjem. Tekst og tegning spiller sammen. Kasper Hoff og Jan Solheim kan bare noget sammen – deres fantasi kører på højtryk, når de samarbejder. Der er vildt mange detaljer i bogen, hvor man tænker, hvor pokker fik de den ide fra? Stærk kaffe!?

Kasper Hoff & Jan Solheim har tidligere sammen lavet disse glimrende serier, som det også er værd at lokke dine børn til at læse: Doktor Z og Gamerz. Klik på bøgernes titler for at springe til vores anmeldelser.

Kasper Hoff & Jan Solheim: Drengen der fik ting i hovedet, Guld på hjernen, Gyldendal, April 2018, 244 sider, Fra ca. 8 år.